36.7 C
Volos
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Ποιος ο ρόλος του ηθοποιού στο κύκλωμα που έκλεβε οχήματα – Γνωστός ποδοσφαιριστής ανάμεσα στα θύματα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα από τα… συνεργαζόμενα συνεργεία αυτοκινήτων και στενή σχέση με τον αρχηγό του κυκλώματος που έκλεβε ακριβά οχήματα είχε ο 51χρονος πρώην ηθοποιός που συνελήφθη σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Συγκεκριμένα ο 51χρονος δίπλα στο συνεργείο που διατηρεί στο Μενίδι, σε υπαίθριο χώρο είχε δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο διαλυτήριο οχημάτων.

Μάλιστα για να μην γίνεται αντιληπτό τι συνέβαινε στον συγκεκριμένο χώρο είχε τοποθετήσει υψηλή περίφραξη με τσίγκους και μεγάλη διπλή πόρτα.

Οι επισκέψεις του αρχηγού

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τον χώρο του αυτοσχέδιου διαλυτηρίου επισκέπτονταν τακτικά ο αρχηγός του κυκλώματος με κλειστό φορτηγό και φόρτωνε ανταλλακτικά αυτοκινήτων πληρώνοντας για την αποσυναρμολόγηση των αυτοκινήτων.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και στο συνεργείο του 51χρονου βρέθηκαν μπροστά σε πλήθος ευρημάτων.

Τα ευρήματα

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 σκελετοί αυτοκινήτων από τους οποίους είχε αποκοπεί το μεταλλικό πλακίδιο με τον αριθμό πλαισίου καθώς και όλες οι ενδείξεις, 8 κινητήρες αυτοκινήτων, αντικείμενα (πομποδέκτες, έγγραφα, κ.α.) τα οποία προέρχονται από κλεμμένα οχήματα, 6 παρμπρίζ αυτοκινήτων, 2 φύσες αυτοκινήτων και πλήθος ανταλλακτικών. Παράλληλα βρέθηκαν και 4 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 1.332 γραμμαρίων.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι του πρώην ηθοποιού στο Μενίδι όπου εκεί βρέθηκαν 3 αεροβόλα πιστόλια, 1 περίστροφο, 9 μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, μία φύσα που συνδέεται με την OBD των οχημάτων και πλήθος ψηφιακών μέσων αποθήκευσης USB και micro sd.

Από την τηλεόραση στο συνεργείο

Ο 51χρονος στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε παίξει σε επεισόδια της πολύ γνωστής σειράς του ΑΝΤ1 «Κωνσταντίνου και Ελένης». Από τότε άλλαξε πορεία και τα τελευταία χρόνια διατηρούσε συνεργείο αυτοκίνητών στο Μενίδι, στην περιοχή που μένει και με την οικογένειά του.

Τα μέλη της σπείρας

Όσομ αφορά τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας ο καθένας είχε συγκεκριμένο ρόλο.

Ειδικότερα σύμφωνα με την αστυνομία

  • Ο 35χρονος, ο οποίος κατείχε τον αρχηγικό ρόλο, ήταν αποκλειστικός ρυθμιστής της λειτουργίας της οργάνωσης, ενώ σε συνεργείο – φανοποιείο, ιδιοκτησίας του, πλαστογραφούνταν τα κλεμμένα οχήματα. Κατεύθυνε τις ενέργειες των μελών της οργάνωσης, φροντίζοντας για την παραλαβή, αποθήκευση και περαιτέρω διάθεση αποσυναρμολογημένων εξαρτημάτων και ανταλλακτικών. Επιπλέον, διαχειρίζονταν τις χρηματικές ροές για την λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, όπως τις πληρωμές για την αποσυναρμολόγηση αυτοκινήτων και τα λειτουργικά κόστη εγκαταστάσεων.
  • Ο 32χρονος, λειτουργούσε σε άμεση εξάρτηση με το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, ενώ είχε κομβικό ρόλο για την λειτουργία αυτής καθώς πραγματοποιούσε ταξινομήσεις οχημάτων από το εξωτερικό και στην συνέχεια προέβαινε στην πώληση των πλαστογραφημένων αυτοκινήτων, παραλαμβάνοντας τα τιμήματα και εξαπατώντας τους αγοραστές,
  • Ο 43χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει την εγκατάσταση και λειτουργία σε εγκαταλειμμένο κτίσμα αυτοσχέδιου διαλυτηρίου. Ήταν το άτομο που παραλάμβανε τα κλεμμένα οχήματα, τα απέκρυπτε και φρόντιζε για την αποσυναρμολόγηση τους. Όταν ολοκλήρωνε τις εργασίες, παρέδιδε τα εξαρτήματα με την χρήση κλειστών φορτηγών στο αρχηγικό μέλος,
  • Ο 29χρονος και ο 21χρονος, αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της οργάνωσης και αφαιρούσαν οχήματα, που κάλυπταν τις ανάγκες της οργάνωσης. Για να πετύχουν τον σκοπό τους κινούνταν νυχτερινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αναζητώντας οχήματα. Αφού διέπρατταν την κλοπή, μετέφεραν τα οχήματα σε συνοικιακές οδούς ή σε «καβάτζα» τους, για να μην ανευρεθούν.

Θύμα ποδοσφαιριστής

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 40 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων και 2 κλοπών μοτοσυκλετών, ενώ το παράνομο κέρδος από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 980.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα θύματα είναι και ο γνωστός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Σταύθης Ταυλαρίδης. Οι δράστες του είχαν κλέψει τη μηχανή.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές, πλαστογραφίες και άλλα συναφή αδικήματα οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ