37.9 C
Volos
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στον Βόλο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Δούκας: Το 13% πρέπει να υπερδιπλασιαστεί

Το 13% πρέπει να υπερδιπλασιαστεί, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια...

Ο Δήμος Τεμπών για τα κρούσματα του Ιού Δυτικού Νείλου

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Τεμπών: Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας...

Απόδραση στην Κρήτη: Διακοπές στο Λασίθι

Με πλούσια γαστρονομία, πολυτελή καταλύματα, όμορφα αυθεντικά χωριά και...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821 ανακοίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πόλη του Βόλου.

«Σε λίγες μέρες ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός θα εορτάσει την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας οι οποίοι μέσα στο βαρύ κλίμα σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, τη φλόγα του πατριωτισμού και του Αγώνα εναντίον της μακραίωνης υποδούλωσης.

Τιμούμε ιδιαίτερα την ηρωική εκείνη γενιά του 1821 που έκανε πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας, δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στο μήνυμά του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

  • Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου

Τα Δημόσια και Δημοτικά Καταστήματα, τα Καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών θα φωταγωγηθούν, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01-07-2022 (ΦΕΚ 3424/Β΄) Κ.Υ.Α., όπως ισχύει. (Εγκύκλιος ΥΠΕΣ 25347/14-03-2024).

22 Μαρτίου 2024

α) Πανηγυρικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στις οποίες θα γίνουν ομιλίες για τη σημασία της 25ης Μαρτίου 1821.

β) Ώρα 12.00: Απότιση φόρου τιμής από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς και συλλόγους στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

25η Μαρτίου 2024

α) Ώρα 07.00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.

β) Ώρα 08.00: Επίσημη Έπαρση Σημαίας.

γ) Ώρα 11.00: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος (προσέλευση επισήμων μέχρι ώρα 10.55).

δ) Ώρα 11.30: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

ε) Ώρα 12.00: Παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης, των Αναπηρικών, Αντιστασιακών Οργανώσεων, Τμήματος του Ε.Ε Σταυρού, Σχολείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Οδηγών, Προσκόπων και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

στ) Ώρα 18.00: Επίσημη Υποστολή Σημαίας.

ΓΕΝΙΚΑ

α) Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού θα ρυθμίσει τα σχετικά με τη Δοξολογία και τις Επιμνημόσυνες Δεήσεις.

β) Το Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδώσει τιμές με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου. Ο Δήμος Βόλου θα φροντίσει για την παρουσία της Φιλαρμονικής στις εκδηλώσεις.

γ) Οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές θα ρυθμίσουν τα σχετικά με την παράταξη, τάξη, φωταγώγηση, το σημαιοστολισμό και την κίνηση των τροχοφόρων.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου υπεύθυνοι ορίζονται:

α) Μαρία Καραγεωργίου, του αρμοδίου Γραφείου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων.

β) Αιμιλία Κραβαρίτη από το Δήμο Βόλου.

γ) Υπεύθυνοι της παρέλασης: Κωνσταντίνος Ξενοκώστας και Ελευθερία Ντόλια, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, συνεπικουρούμενοι από εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης.

δ) Την παρέλαση θα παρουσιάσουν οι καθηγητές: Χρυσάνθη Βουτσά, Γεώργιος Τουφεξής, Αικατερίνη Κολοκοτρώνη και Βασίλειος Κλείτσας.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ