38.1 C
Volos
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Λιακούλη: H κυβέρνηση συνεχίζει να δημιουργεί «δεξαμενές ομήρων» του ΑΣΕΠ

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαλλία: Συνελήφθη 18χρονος νεοναζί που σχεδίαζε επιθέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ένας 20χρονος που ανήκει στο νεοναζιστικό κίνημα, ύποπτος ότι...

Eurostat: Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, στο ίδιο επίπεδο Ελλάδα-Ευρωζώνη

Στο 2,5% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον...

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει στις 25 Ιουλίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Με αντικείμενο τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος συνεδρίασε το...

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας αποχαιρετά τον γιατρό Γιώργο Χαρπαντίδη

Συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας,...

Για «εμβαλωματική τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία παρατείνει το καθεστώς ιδιότυπης ‘ομηρίας’ των 14.837 πολιτών που έδωσαν εξετάσεις για τη λεγόμενη ‘δεξαμενή’ προσωπικού του ΑΣΕΠ», έκανε λόγο, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Όπως τόνισε, παρότι ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ αυτή που ψήφισε το ν. 4765/2021, ο οποίος προέβλεπε ότι ο γραπτός διαγωνισμός της «δεξαμενής προσωπικού» θα αφορά συγκεκριμένες θέσεις, «φάνηκε παντελώς ανέτοιμη να αξιοποιήσει τους επιτυχόντες, παρότι έχουν παρέλθει δύο χρόνια από την ψήφιση – αλλά όχι εφαρμογή – του νόμου».

«Μας λέτε ότι στον επόμενο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό, όσοι συμμετέχουν, όχι μόνο δεν θα γνωρίζουν πότε θα διοριστούν και σε ποιες θέσεις, αλλά μπορεί να μην γνωρίζουν καν ποια θα είναι η βαθμολογική βάση»

«Επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ που από τότε είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία του, αφού 14.837 επιτυχόντες εκείνου του διαγωνισμού παραμένουν στη ‘δεξαμενή προσωπικού’, εδώ κι έναν χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουν άλλους, που δεν συμμετείχαν στο γραπτό διαγωνισμό, να διορίζονται με άλλες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα με τις προκηρύξεις που φέρουν τη σήμανση ‘Κ’», είπε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Λιακούλη.

«Κάνετε εμπόριο ελπίδας»

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σημείωσε πως η στόχευση της κυβέρνησης τότε «είχε καθαρά κομματικά προεκλογικά κίνητρα: να δημιουργήσετε μερικές χιλιάδες επιτυχόντες που, κατ’ ουσία, θα ήταν ‘όμηροι’ της κυβέρνησης, για το πότε θα διοριστούν και σε ποιες θέσεις».

Για να προσθέσει πως «έρχεστε τώρα – πάλι με τροπολογία – και μας λέτε ότι στον επόμενο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό, όσοι συμμετέχουν, όχι μόνο δεν θα γνωρίζουν πότε θα διοριστούν και σε ποιες θέσεις, αλλά μπορεί να μην γνωρίζουν καν ποια θα είναι η βαθμολογική βάση, προκειμένου να θεωρηθούν επιτυχόντες, αφού το υπουργείο Εσωτερικών με μεθοδευμένη ασάφεια ορίζει στο άρθρο 4 της τροπολογίας, πως ‘με την προκήρυξη δύναται(;) να ορίζεται συγκεκριμένη βαθμολογία ως βάση’…».

«Ποια μεγαλύτερη απόδειξη χρειάζεται για να καταλάβει ο καθένας, ότι κάνετε εμπόριο ελπίδας;», ανέφερε χαρακτηρισιτκά η Ευαγγελία Λιακούλη, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε ότι θέλει μόνο να δημιουργήσει προσδοκίες σε ανθρώπους που αναζητούν δουλειά, και θα αφιερώσουν χρόνο κι ενδεχομένως χρήμα στην προετοιμασία τους, «κι έπειτα να έχετε τη δυνατότητα να ανεβάσετε τη βάση τόσο ψηλά, ώστε λίγοι να ενταχθούν στην νέα δεξαμενή επιτυχόντων».

«Προετοιμάζετε νέο κύμα ομήρων επιτυχόντων»

Παράλληλα, καταλόγισε στην κυβέρνηση της ΝΔ, πως κατά την «προσφιλή» της μέθοδο προετοιμάζει νέο κύμα «ομήρων» επιτυχόντων, χωρίς να απαντά σε βασικά ερωτήματα που θέτουν οι ίδιοι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και έχουν να κάνουν με το πότε και σε ποιες θέσεις θα διοριστούν τελικά οι χιλιάδες επιτυχόντες του πρώτου διαγωνισμού, μέχρι πότε θα είναι εν ισχύ η δεξαμενή των επιτυχόντων του πρώτου διαγωνισμού, καθώς και αν – η κυβέρνηση – σκοπεύει να κάνει και δεύτερο διαγωνισμό, χωρίς καν να έχουν απορροφηθεί όλοι πρώτα όλοι οι επιτυχόντες του πρώτου.

«Δεν είναι μόνο οι επιτυχόντες του πρώτου διαγωνισμού που δεν εμπιστεύονται πλέον αυτές τις κυβερνητικές λογικές, οι οποίες αναδύουν ‘οσμή’ παλαιοκομματισμού, συνυφασμένου με ‘επιτελική’ ανοργανωσιά. Δεν είναι μόνο τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων του δημοσίου ή ειδικοί διοικητικοί επιστήμονες που ασχολούνται ειδικά και επισταμένα, με αυτά τα ζητήματα. Είναι πλέον η σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών που δεν ανέχεται την κυβέρνηση της ΝΔ, αφού καθημερινά διαπιστώνει πως τίθενται τεράστια ζητήματα εφαρμογής των νόμων και σωστής λειτουργίας των θεσμών, που καθιστούν τη χώρα μια προβληματική Δημοκρατία», επισήμανε η βουλευτής.

Για να καταλήξει, λέγοντας ότι «μπροστά σε όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει άλλο δρόμο, από το να παραμείνει εγγυητής και θεματοφύλακας του πολιτεύματος. Απαιτούμε εξηγήσεις τώρα».

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ