28.7 C
Volos
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αιόλου και Ηρώων Πολυτεχνείου – Σε ισχύ από σήμερα και μέχρι τον Σεπτέμβριο (χάρτες)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γουατεμάλα: Η δημοκρατία παραμένει σε κίνδυνο, σύμφωνα με αξιωματούχο του ΟΗΕ

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα...

Τραμπ: Επικοινώνησε με τον Ζελένσκι και του υποσχέθηκε ότι θα βάλει «τέλος στον πόλεμο»

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ...

Κύπρος: Σύντομα θα έχουμε κάποιες εξελίξεις στο Κυπριακό, επιμένει ο Χριστοδουλίδης

Σύντομα θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις προς την κατεύθυνση της...

Aναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 233 επιβάτες στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έκανε αεροσκάφος με 233 επιβάτες.Η πτήση...

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα, 1η Ιουλίου, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των έργων στις οδούς Αιόλου και Ηρώων Πολυτεχνείου-Βόλου, για τη δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών και την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις του Τμήματος Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων στην οδό Αιόλου (από την οδό 23ης Οκτωβρίου έως τις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου-Χριστοβασίλη), συγκεκριμένα από σήμερα Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, έως και το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, καθ’ όλο το 24ωρο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (εργοταξιακού χαρακτήρα). Οι εργασίες αφορούν στην ανακατασκευή νέου τμήματος της οδού Αιόλου (από την οδό 23ης Οκτωβρίου έως τις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου-Χριστοβασίλη).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό Αιόλου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Η συμβολή των οδών Αιόλου και Μιχαήλ Αγγέλου – Χριστοβασίλη θα παραμένει ανοικτή κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών του Β1 σταδίου.

Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην ευρύτερη περιοχή εμφανίζονται στο παρακάτω απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό έργο «Δημιουργία Εκτεταμένου Δικτύου Πεζοδρόμων και Ποδηλατικών Διαδρομών (Αιόλου-Βυζαντίου-Ηρ.Πολυτεχνείου) με συνολικό προϋπολογισμό 3,08 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στην Ηρώων Πολυτεχνείου

Στο μεταξύ, από σήμερα Δευτέρα, 1 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το στάδιο Α1, που αφορά στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ηρ.Πολυτεχνείου (στο τμήμα από την οδό Μαυροβουνίου έως την οδό Βόλου, στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Υψηλάντου προς την οδό Βόλου) και στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Βόλου (στο τμήμα από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως τις σιδηροδρομικές γραμμές, στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου προς τις σιδηροδρομικές γραμμές).

Για τους λόγους αυτούς θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την κυκλοφορία να διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη. Επίσης επιβάλλεται  απαγόρευση στάθμευσης στη ζώνη των έργων και θέσπιση ορίου ταχύτητας 30 km/hr. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ασφαλής διάδρομος κίνησης των πεζών με τη χρήση μπαριέρων ασφαλείας (εξωτερικό όριο) και εργοταξιακού πλέγματος (εσωτερικό όριο).

Η ισχύς των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα έχει εφαρμογή από τη σήμερα Δευτέρα, 1 Ιουλίου ως και την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024, καθ’ όλο το 24ωρο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και στις κάθετες οδούς θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά την περίοδο εκτέλεσης των έργων εμφανίζονται στο παρακάτω απόσπασμα:

Επιπλέον, παρατείνονται έως την ολοκλήρωση των εργασιών οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ και αφορούν: α) στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ηρ.Πολυτεχνείου (στο τμήμα από την οδό 23ης Οκτωβρίου έως την οδό Κουτσούμπα, στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό 23ης Οκτωβρίου προς την οδό Υψηλάντου) και β) στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ηρ.Πολυτεχνείου (στο τμήμα από την οδό Πίνδου έως την οδό Μαυροβουνίου, στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Υψηλάντου προς την οδό Βόλου). Στο τμήμα αυτό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής νέου αγωγού ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ αλλά και κατασκευής νέου δικτύου οπτικών ινών από τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα η κατασκευή των πεζοδρομίων.

Από το τμήμα Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι:

Συνεχίζονται οι εργασίες του δημοτικού έργου “ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ” προϋπολογισμού 11,7 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του ΥΠΕΣ και το Δήμο Λαρισαίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ