28.7 C
Volos
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης στον καταθληπτικό αγωγό στην ΕΟ Αθηνών

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γουατεμάλα: Η δημοκρατία παραμένει σε κίνδυνο, σύμφωνα με αξιωματούχο του ΟΗΕ

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα...

Τραμπ: Επικοινώνησε με τον Ζελένσκι και του υποσχέθηκε ότι θα βάλει «τέλος στον πόλεμο»

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ...

Κύπρος: Σύντομα θα έχουμε κάποιες εξελίξεις στο Κυπριακό, επιμένει ο Χριστοδουλίδης

Σύντομα θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις προς την κατεύθυνση της...

Aναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 233 επιβάτες στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έκανε αεροσκάφος με 233 επιβάτες.Η πτήση...

Την Παρασκευή δίνεται σε κυκλοφορία ο δρόμος-

 

Στην ΕΟ Αθηνών βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αργύρης Κοπάνας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία στο έργο αποκατάστασης της βλάβης του καταθλιπτικού αγωγού. Ο Αργύρης Κοπάνας ενημέρωσε ότι «με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης στον αγωγό μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων, με την τοποθέτηση ειδικού τεμαχίου από χάλυβα στο σημείο της διαρροής. Την Παρασκευή θα δοθεί η εθνική οδός στην κυκλοφορία, δηλαδή 2 ημέρες νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ που συνοδευόταν από το γενικό διευθυντή Δημήτρη Κουτσιφέλη, υπογράμμισε τα εξής: «Οι θεομηνίες Daniel & Elias, επέφεραν σημαντικά προβλήματα. Μεταξύ αυτών και η ρευστοποίηση του εδάφους, στην περιοχή της διαδρομής του αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων λυμάτων από την εγκατάσταση στο σημείο εκβολής στο Αγκίστρι και συγκεκριμένα από την γέφυρα Αλυγαρορέματος μέχρι την συμβολή της Αθηνών με την Ηρώων Πολυτεχνείου. Η διαφοροποίηση της ευστάθειας του εδάφους έχει επιφέρει μέχρι και σήμερα  δυο βλάβες στον αγωγό. Η πρώτη βλάβη επισκευάστηκε ενώ η επισκευή της δεύτερης ολοκληρώνεται σήμερα. Λόγω της μεγάλης πιθανότητας εμφάνισης και επόμενων βλαβών στον αγωγό η ΔΕΥΑΜΒ ήδη έχει αιτηθεί χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του τμήματος αυτού του αγωγού.

Η δαπάνη αποκατάστασης της προηγούμενης βλάβης στοίχισε 70.000 ευρώ και όχι 500.000 ευρώ όπως αναφέρει εντελώς ψευδώς κάποιο δημοσίευμα, ενώ το κόστος της τελευταίας βλάβης θα είναι πολύ χαμηλότερο.

Όπως ορίζουν οι περιβαλλοντικοί όροι κατά το διάστημα που ο αγωγός μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων είναι εκτός λειτουργίας για τις ανάγκες επισκευής της βλάβης, το επεξεργασμένο λύμα διοχετεύεται στον χείμαρρο Ξηριά.

Από τις συνεχείς αναλύσεις παρακολούθησης του επεξεργασμένου λύματος προκύπτει ότι είναι απολύτως σύμφωνο με τα όρια εξόδου της νομοθεσίας, τόσο στις φυσικοχημικές όσο και στις μικροβιολογικές παραμέτρους, οπότε δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Τα δεδομένα των αναλύσεων αποστέλλονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ