36.5 C
Volos
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Κασσελάκης: Σύγκρουση με τα συμφέροντα, θα το φτάσουμε ως το τέλος- Σκληρό ροκ για Attica Bank

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εμανουέλ Μακρόν: Ζήτησε «πολιτική εκεχειρία» στη Γαλλία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Για μια «πολιτική εκεχειρία» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών...

Έρχονται 2+1 προγράμματα για φθηνή στέγη – Τι προβλέπουν

Πακέτο προγραμμάτων προσφέρει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να...

Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή η Άννα Χατζηκαμαγιάννη

Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών η Άννα Χατζηκαμαγιάννη. Η...

Ντέμης Γεωργίου: «Το πάρτι του γάμου θα το κάνουμε στην κηδεία» – Συγκινεί στενή φίλη της

Συγκλονισμένοι είναι οι φίλοι και οι συνεργάτες της Ντέμης Γεωργίου,...

Τομ Ρόμπινς – «Το νόημα της ζωής είναι να γίνουμε φίλοι με το φίδι της Εδέμ»

Ο μυθιστοριογράφος του βορειοδυτικού Ειρηνικού, Τομ Ρόμπινς, βαθύτατα προκαλούμενος...

Θα το φτάσει μέχρι τέλους. Ο Στέφανος Κασσελάκης στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα και η σύγκρουση με τη διαπλοκή, όπως διαμηνύουν με νόημα από τον ΣΥΡΙΖΑ,  παραμένει η αιχμή του δόρατος για τον πρόεδρο. Το μήνυμα αυτό έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, και στους βουλευτές του κόμματος δίνοντας το τέμπο για το σκληρό ροκ από μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η περίπτωση της Attica Bank, η οποία προχωρά σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων, θεωρείται από την Κουμουνδούρου ως κορωνίδα της διαπλοκής Μητσοτάκη με συγκεκριμένα συμφέροντα.

Από την Κουμουνδούρου διαμηνύουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται αποφασισμένος για μετωπική σύγκρουση, καταγγέλλοντας ταυτοχρόνως και την «εκκωφαντική σιγή πολλών μέσων και πολιτικών».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: Η σύγκρουση με τη διαπλοκή και τις…συνιστώσες της παραμένει στην αιχμή του δόρατος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον πρόεδρο του να προσκομίζει νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις μεθοδεύσεις του συστήματος Μητσοτάκη, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια 1,567 δισ. σε έναν χρόνο, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Ο Κασσελάκης φέρνει στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία με νέα ανάρτηση

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.  Χατζηδάκης ανέλαβε υπουργός Εθνικής Οικονομίας στα μέσα του 2023 βρίσκοντας σωρευτικές ζημιές 37 δισ. € από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Από τότε, όπως τονίζει, πρόλαβε και εκποίησε εργολαβικά τη συμμετοχή του Δημοσίου σε 7 εταιρείες (Εθνική Τράπεζα 22%, ΕΛΠΕ 4%, Eurobank 1,4%, Aegean 11,5%, Alpha Bank 9%, Πειραιώς 27% και Ελ. Βενιζέλος 30% των μετοχών). Όλα αυτά μέσα σε 6 μήνες! Και προσθέτει: Αν υπολογίσουμε τις διαφορές μεταξύ των τιμών των μετοχών που πούλησε και των σημερινών, η απώλεια για τον Έλληνα φορολογούμενο είναι 514 εκ. €.

Αν υπολογίσουμε τα μερίσματα που χάθηκαν για το Δημόσιο -μόνο για φέτος- αυτά είναι 157 εκ. €! (αναλογιστείτε τι οφέλη θα είχε το Δημόσιο την επόμενη 10ετια!)
Δεν ξεχνάμε βεβαίως και τις απώλειες της ΔΕΗ -που είχε ακολουθήσει ακριβώς και πάλι την ίδια διαδικασία ο «συνήθης ύποπτος» των ιδιωτικοποιήσεων εις βάρος του Δημοσίου κ. Χατζηδάκης -απώλεια του 17% από το 2021- αυτές είναι 895 εκατ. € (865 εκατ. από διαφορά αξίας μετοχών και 30 εκατ. από μερίσματα).

«Στο σύνολο ο κ. Χατζηδάκης και η κυβερνητική ομάδα του κ. Μητσοτάκη έχουν απωλέσει 1,567 δισ. σε έναν χρόνο, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Άριστοι για τους «φίλους» τους, εκποιώντας την περιουσία του ελληνικού λαού», αναφέρει ο κ. Κασσελάκης.

Τονίζει ότι με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών δεν πρόκειται να αλλάξει παρά την κοινωνική απαίτηση, τόσο για τα Τέμπη όσο και για τέτοιες ζημιογόνες αποφάσεις.

Απάντηση προς ΝΔ

Η ΝΔ απάντησε μέσω κύκλων: «Η κυβέρνηση υπηρετεί σταθερά το δημόσιο συμφέρον και η πολιτική της αυτή θα καταγραφεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα.».

Οι αριθμοί, σύμφωνα με τον κ. Κασσελακη όμως είναι αμείλικτοι, η δε σιγή πολλών μέσων και πολιτικών είναι εκκωφαντική.

Τροπολογία Φλωρίδη

Την ίδια ώρα το Γραφείο Τύπου του κόμματος υπογραμμίζει ότι η «πρόσφατη τροπολογία Φλωρίδη με την οποία το αδίκημα της απιστίας κατά τράπεζας αλλά και του ΤΧΣ θα εξετάζεται όχι από την αρμόδια δικαστική Αρχή, αλλά από στελέχη που θα ορίζει η ΤτΕ, δεν ήταν καθόλου τυχαία…».

Η ανακοίνωση

« Στην περίπτωση της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank, που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας ιδιωτικής τράπεζας με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο είναι δεδομένη και πασιφανής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από αυτή τη διαδικασία αναμένεται ότι το Δημόσιο θα φτάσει να διαθέτει το 33% της Attica Bank, έχοντας υποστεί ζημιά 800 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα διαθέτει το 72,5% του μετοχικού κεφαλαίου, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  (ΤΧΣ). Οι ιδιώτες με μόλις 300 εκατ. ευρώ θα βρεθούν με το 51% των μετοχών της Τράπεζας.

Οι διατάξεις για το ΤΧΣ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για τη λειτουργία του ΤΧΣ (άρθρο 8 του Ν 3864/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 10 του Ν 4941/2022), για τη συμμετοχή του ΤΧΣ σε ΑΜΚ απαιτείται «έκθεση από δύο ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι η σκοπούμενη συμμετοχή στην έκδοση νέων μετοχών ή άλλων τίτλων ιδιοκτησίας συμβάλλει στη διατήρηση, προστασία ή βελτίωση της αξίας της υφιστάμενης συμμετοχής του Δημοσίου στο κεφάλαιο της Τράπεζας ή των προοπτικών αποεπένδυσης από αυτή».

«Τελικά αποδεικνύεται ότι η τροπολογία που έφερε ο Φλωρίδης και ψήφισε η κυβέρνηση πριν από 15 μέρες, με την οποία το αδίκημα της απιστίας κατά τράπεζας αλλά και του ΤΧΣ θα εξετάζεται όχι από την αρμόδια δικαστική Αρχή, αλλά από στελέχη που θα ορίζει η ΤτΕ, δεν ήταν καθόλου τυχαία…» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ