13.1 C
Volos
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2024

Συνταγή: Πικάντικη τηγανιά μοσχάρι με χούμους

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκάλυψη in: Δεκάδες συλλήψεις χούλιγκαν για διακίνηση ναρκωτικών αλλά κι ανθρωποκτονίες

Στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τουλάχιστον 20 ατόμων πολλοί...

Καταναλωτές εν καμίνω – Η κρίση στην καρδιά της Ευρώπης τρομάζει τα νοικοκυριά

Η πολιτική και οικονομική κρίση στην καρδιά της Ευρώπης...

Στη φυλακή ο 47χρονος που θανάτωσε σκύλο στην Κυψέλη

Τον εγκλεισμό του 47χρονου για τη θανάτωση του σκύλου...

Ιταλία: Συνελήφθη καλόγρια για σχέσεις με τη μαφία – Ποιος ήταν ο «πνευματικός» της ρόλος

Στην Ιταλία σημειώθηκαν 25 συλλήψεις, ανάμεσα στους οποίους και...

Τι πιο ωραίο από ένα Σαββατοκύριακο, χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις, να πηγαίνεις μεσημέρι με τους φίλους σου σε ένα μεζεδοπωλείο; Τι γίνεται όμως όταν στα χαλάει ο καιρός; Τότε φέρνεις το μεζεδοπωλείο στο σπίτι σου. Και μια συνταγή, για τέτοιες περιπτώσεις, ετοίμασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά αποφάσισε να φτιάξει πικάντικη τηγανιά μοσχάρι με χούμους. Και μην αγχώνεσαι: είναι μια συνταγή που φτιάχνεται αρκετά εύκολα, χωρίς πολύ κόπο και… τρόπο. Απλές και λίγες κινήσεις.

Τα υλικά

Για το χούμους:
300γρ ρεβύθια
Χυμός από 3 λεμόνια
100 ml νερό
1 κσ. κύμινο
200 γρ. ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο

Για το μοσχάρι:
500 γρ. μοσχάρι σπαλομίτα
3 πιπεριές κόκκινες κέρατο
3 πιπεριές πράσινες κέρατο
1 κσ πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. τσίλι
100 ml κόκκινο κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Η αντίθεση ανάμεσα στην οξύτητα του χούμους και της γλυκύτητας από το κρέας είναι αυτό που απογειώνει το πιάτο.

Η διαδικασία

Για το μοσχάρι:
Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε πρώτα το κρέας και μετά προσθέτουμε: τον πελτέ, τον μαϊντανό, τις πράσινες πιπεριές και τις κόκκινες πιπεριές.

Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μπούκοβο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε το κόκκινο κρασί.

Για το χούμους:
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε τα προβασμένα ρεβύθια και προσθέτουμε: το κύμινο, σκόρδο, λεμόνι, λίγο μαϊντανό, λίγο λάδι και χτυπάμε.

Βάζουμε το χούμους στο πιάτο, ρίχνουμε από πάνω την τηγανιά και καλή μας όρεξη.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ