26 C
Volos
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Χιλιάδες Ισραηλινοί στο μέτωπο, αλλά όχι παιδιά υπεύθυνων του πολέμου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη στιγμή που το Ισραήλ έχει προχωρήσει, ίσως, στη μεγαλύτερη επιστράτευση της ιστορίας του, ντύνοντας στα χακί ακόμα και εβραίους μαθητές από τη διασπορά, τίθεται το ερώτημα, που βρίσκονται τα τέκνα Ισραηλινών ηγετών;

Το ζήτημα ανέδειξε ο συντάκτης της Χάαρετζ, Uri Misgav υπενθυμίζοντας πόσο ανώφελο είναι να στέλνονται στρατεύματα στη Γάζα η οποία είναι ήδη ισοπεδωμένη.

Ξεκινώντας από τον 32χρονο γιό του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, Γαΐρ, ο Ισραηλινός δημοσιγράφος αναφέρει ότι μόλις επέστρεψε αυτή την εβδομάδα στο The Slate, το περίφημο αριστοκρατικό συγκρότημα διαμερισμάτων όπου ζει στο Μαϊάμι.

Έτσι, «Δεν θα σκοτωθεί στο Khan Yunis» λέει ο Misgav.

«Ο Γαΐρ απολαμβάνει στη ζωή του Μαϊάμι Μπιτς ενώ εγώ είμαι στη πρώτη γραμμή» είχε πει στους The Times of India ένας στρατιώτης. «Εμείς είμαστε που βγάζουμε τα προς τα ζην για τις οικογένειές μας τα παιδιά μας που προστατεύμουμε τις οικογένειές μας στην πατρίδα, όχι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση» είπε με παράπονο.

Ο γιός του Μπενιαμίν Νετανιάχου, Γαϊρ.

Όταν ο πατέρας του, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνει «συνεχίζουμε τον πόλεμο μέχρι την απόλυτη νίκη», εννοεί ότι τα παιδιά των άλλων τον πολεμούν» σχολιάζει ο Misgav.

Απών από το πεδίο της μάχης φαίνεται να είναι και ο γιός του υπουργού Άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ. Ο γιός του πολιτικού και στρατιωτικού δεν έχει επιστρέψει από το Σικάγο για να υπηρετήσει στη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων Shayetet.

«Ποιο είναι το παράδειγμα που θα δώσει στους Ισραηλινούς Εβραίους που δεν υπηρέτησαν στο στρατό, και κατά κάποιο τρόπο απέφευγαν την υπηρεσία».

«Όταν ο μπαμπάς του λέει ποιητικά για το πώς «τα μανιτάρια καπνού των τανκς, του πυροβολικού και της αεροπορίας θα συνεχίσουν να καλύπτουν τον ουρανό της Γάζας», εννοεί ότι τα άλλα παιδιά στην ομάδα του γιου του θα πυροδοτούν τα μανιτάρια» λέει χαρακτηριστικά το ισραηλινό δημοσίευμα.

«Δεν είναι ο Σμότριχ παράδειγμα του στρατού μας»

Ο άλλος φανατικός υποστηρικτής των σφαγών στη Γάζα, ο υπουργός οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ έχει και εκείνος έναν γιό σε ιδανική ηλικία στρατεύσης.

Ωστόσο, ενώ έχει συμπληρώσει την ηλικία των 20 ετών, εξακολουθεί να μην έχει κρίνει σκόπιμο να καταταγεί. Ο λόγος είναι ότι η οικογένεια ασπάζεται τον ορθόδοξο εβραϊσμό. Ο νεαρός είναι μαθητής στο γεσίβα, το παραδοσιακό εβραϊκό εκπαιδευτικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στη μελέτη της ραβινικής λογοτεχνίας, κυρίως του Ταλμούδ και της halacha, ενώ η Τορά και η εβραϊκή φιλοσοφία μελετώνται παράλληλα. Συνεπώς, αποφεύγει τη στράτευση ο νεαρός.

Υπενθυμίζεται ότι τo 2022, το Ισραηλινό Channel 12 ανέφερε ότι ο στρατηγός Ταλ Ρούσο, διοικητής της Νότιας Διοίκησης είχε δηλώσει για τον Σμότριχ, όταν φημολογούνταν ότι μπορεί να αναλάβει το υπουργείο Άμυνας ότι «θα ήταν κακό αν ο Σμότριχ διοριστεί υπουργός Άμυνας επειδή δεν έχει κάνει τίποτα σε αυτόν τον τομέα και δεν είναι γνωστός. Απέφυγε τον στρατό. Ποιο είναι το παράδειγμα που θα δώσει στους Ισραηλινούς Εβραίους που δεν υπηρέτησαν στο στρατό, και κατά κάποιο τρόπο απέφευγαν την υπηρεσία. Για μένα είναι πολύ ανησυχητικό».

Έτσι όταν ο Σμότριχ, ο οποίος τελικά πήρε το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών, δηλώνει ότι «η διακοπή του πολέμου είναι μια επικίνδυνη κίνηση», εννοεί ότι νέοι από άλλες οικογένειες, θα πολεμήσουν, γράφει στο σχόλιό του ο Misgav.

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ