26 C
Volos
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Νέα πορεία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων – Δυναμική συγκέντρωση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΟΥΛΠΑΣ: Don’t risk your sleep!

Ένας καλός ύπνος έχει πολλά και σημαντικά οφέλη στην...

Deepfake: Πρόστιμα εκατομμυρίων για ρομποτικές κλήσεις με τη φωνή του Μπάιντεν

Δίωξη για κακούργημα απήγγειλε η πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ...

Σε αργία για χρηματισμό τέθηκαν έξι υπάλληλοι από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, τίθενται...

Νέα διαδήλωση κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων πραγματοποίησαν σήμερα στον Βόλο οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου Πιερρακάκη.

‘Οπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι “Αγωνιστικές Κινήσεις”:

Έως τώρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε στις 18/1 τον νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, μαζί με το φασιστικό κόμμα των Σπαρτιατών και της Ζωής Κωνσταντοπούλου (τόσο… “αντι-συστημικοι” όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι της κυβέρνησης). Ο νέος αυτός νόμος πετάει την πιο φτωχή νεολαία από το γυμνάσιο στη ζούγκλα της κατάρτισης, στην ανεργία, την μαύρη δουλειά και την παιδική εργασία της μαθητείας! Στο επόμενο βήμα, το σύστημα έχει βάλει στόχο τις δωρεάν σπουδές. Ο νόμος που θέλει να περάσει για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχει έναν βασικό σκοπό: το περαιτέρω πέταγμα της πιο φτωχής νεολαίας από την τριτοβάθμια εκπαίδευση! Γιατί το σχέδιο της κυβέρνησης και των δυνάμεων του συστήματος, είναι ένα βίαιο ταξικό φίλτρο, που θα ξεκινάει από το σχολείο και θα συνεχίζει ως το πτυχίο!

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια σημαίνουν Δίδακτρα στα Δημόσια!
Ο στόχος της ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν είναι άλλος από την μετατροπή των δημοσίων σε σχολές με δίδακτρα, χωρίς ελευθερίες και δικαιώματα, με λίγους φοιτητές και ακόμα πιο λίγους πτυχιούχους. Αυτό θα φέρει η συνύπαρξη ιδιωτικών και δημόσιων σχολών, όπως ακριβώς έγινε και με τα νοσοκομεία, τις μεταφορές κ.α.

– Τους ενοχλεί το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες (!) χώρες στην Ευρώπη που τα δημόσια πανεπιστήμια δεν έχουν δίδακτρα, όπως γίνεται στο εξωτερικό!

– Τους χαλάει τη σούπα το γεγονός ότι οι φοιτητές έχουν συνελεύσεις, φοιτητικούς συλλόγους, γνωρίζουν την προοπτική των αγώνων και ξέρουν πως να οργανώνονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους!

– Τους δημιουργεί πρόβλημα το ότι οι φοιτητές μπορούν να παλεύουν και να νικάνε, όπως ακριβώς έκαναν το 2006-07, ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16 και την τότε ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Δεν νοιάζονται για τους φοιτητές, ούτε για τα πτυχία τους. Θέλουν να τους πετάξουν έξω από τις σχολές και να τους αποθαρρύνουν από το πτυχίο. Για να μην έχουν δικαιώματα και να μην απαιτούν, να σκύβουν το κεφάλι στις απαιτήσεις της εργοδοσίας και του κεφαλαίου σε ελαστικό, φθηνό, υποταγμένο εργατικό δυναμικό! Για αυτό και βάζουν στόχο τους πιο ευάλωτους: πρώτα από όλους χτυπιούνται οι συμφοιτητές μας που δουλεύουν για να σηκώσουν το ήδη υπάρχον κόστος σπουδών και ζωής — τα παιδιά από φτωχές-λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν για δίδακτρα, που δεν βγαίνουν να πληρώνουν ΚΑΙ βιβλία όπως γίνεται στα ιδιωτικά, που δεν μπορούν να πληρώνουν το ρεύμα, το ενοίκιο, το φαγητό όσο θα σπουδάζουν! Γιατί ΚΑΙ αυτά τα δωρεάν δικαιώματα, το δωρεάν φαγητό στην φοιτητική λέσχη και η δωρεάν στέγαση στις φοιτητικές εστίες, επίσης θα χτυπηθούν και — από δικαιώματα για όλη τη σπουδάζουσα νεολαία — θα γίνουν σιγά σιγά ακριβά προνόμια για λίγους και εκλεκτούς!

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ