21.7 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Στο Βόλο το 5ο Συνέδριο Μαθητών Λυκείου των Ελληνογαλλικών Σχολείων Ελλάδας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γεωργιάδης: Δεν θα εκδώσω την απόφαση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ένα βήμα πίσω κάνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης,...

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς στη νησιωτική Ελλάδα

Συναγερμός σε σε μεγάλο μέρος της νησιωτικής Ελλάδας για...

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για σήμερα...

Στο Βόλο θα διεξαχθεί το 5ο Συνέδριο μαθητών και μαθητριών Λυκείου των Ελληνογαλλικών Σχολείων της χώρας το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Δημητριάδος (Κ.Καρτάλη –Ανθ.Γαζή) και στην Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» (Σπ.Σπυρίδη – Ρήγα Φεραίού) με τη διοργάνωση της Γραμματείας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας

 

Με θέμα  «Πρότυπα ομορφιάς και κοινωνική αποδοχή»  170   μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου, από όλα τα Ελληνογαλλικά Σχολεία της Ελλάδας, και εκλεκτοί εισηγητές θα συγκεντρωθούν, για να επεξεργασθούν το συγκεκριμένο θέμα, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να συνειδητοποιήσουν ότι είναι μέλη της μεγάλης «οικογένειας» των Ελληνογαλλικών Σχολείων, να αποκτήσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα Συνέδριο, να ακούσουν και να ακουστούν!

 

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει η Πρόεδρος της Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.  Μαρία Κοκκαλάκη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Σεβασμιώτατος Ιγνάτιος.

Κεντρικοί Ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι: η Αγγελική Κωλέττη, Ψυχολόγος MSc.,Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης Φοιτητών/τριών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  η  Ειρήνη Τσιτσιπά, Ψυχολόγος, ειδικευμένη στις διατροφικές διαταραχές, με θέμα: «Ψυχικές διαταραχές που σχετίζονταιμε τα πρότυπα ομορφιάς της σύγχρονης εποχής» και ο  Νίκος Βασιλάκος, Δημοσιογράφος Τεχνολογίας, με θέμα: «Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρότυπα ομορφιάς».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με παρουσιάσεις και δρώμενα έμπλεα φαντασίας και ευρηματικότητας, θα προσεγγίσουν το θέμα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, ενώ στη συνέχεια θα εργαστούν σε ομάδες πάνω σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, που θα τους δοθούν προς επεξεργασία, εξάγοντας πορίσματα και προτάσεις.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με συναυλία από την Παιδική Χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ».

 

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ