18 C
Volos
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κοπή Βασιλόπιτας Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας 2024

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πώς χάνουμε τέσσερις ΕΝΦΙΑ τον χρόνο

Όταν η συζήτηση επικεντρώνεται στη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία...

Ποιες αισθητικές επεμβάσεις επιλέγουν οι Λαρισαίοι; Ένας πλαστικός χειρουργός μιλά στο onlarissa.gr

Οι πλαστικές επεμβάσεις, μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας έχουν εισέλθει...

Ούτε μία στις πέντε νέες θεραπείες δεν είναι πια ευρωπαϊκής προέλευσης

Μόλις πριν από 25 χρόνια, κάθε δεύτερη νέα θεραπεία...

Goldman Sachs: Η παγίδα ενέργειας των data centers λόγω ΑΙ

Τεράστιες θα είναι οι ανάγκες ενέργειας των data centers παγκοσμίως, σύμφωνα με...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στο Xenia Yacht Club Volos.

Τυχεροί της βραδιάς  η σύζυγος του Προέδρου της Ένωσης Χημικών Θεσσαλίας κ. Στέργιου Γούναρη, που κέρδισε το φλουρί με δώρο διήμερη διαμονή στα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια «Όλγα» στην ειδυλλιακή Πάλτση, προσφορά της Προέδρου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Μαγνησίας κ. Ευαγγελίας Διανελλάκη και η συνάδελφος γεωτεχνικός κ. Χριστίνα Μπουμπουλά, Προϊσταμένη του Τμήματος Υδροοικονομίας ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων, που κέρδισε ένα voucher εκμάθησης και πιστοποίησης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών,  προσφορά του κ. Γεωργίου Σπαθή και του ΚΕΚ ΚΕΠΕΘ.

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Νομού Μαγνησίας φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα προσφοράς  καθώς την 6η  Μαΐου του 1974 συζητήθηκε, ψηφίσθηκε και υπογράφηκε κατ’ άρθρο και στο σύνολό του, το πρώτο καταστατικό του, στα γραφεία της Διεύθυνσης Γεωργίας Μαγνησίας, από 74 συναδέλφους Γεωπόνους, ιδρυτικά μέλη του Φορέα.

Συνεχίζουμε εδώ και πενήντα (50) χρόνια την άοκνη προσφορά στον Αγροτικό Τομέα της Μαγνησίας στηρίζοντας και συμβουλεύοντας σε καθημερινή βάση  αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους της περιοχής μας.

Συνεχίζουμε την άριστη συνεργασία με όλους τους Επιστημονικούς Φορείς και Συλλόγους του Νομού, με τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, τις Ομοσπονδίες για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή, στο περιβάλλον, στην οικονομική ανάπτυξη, δίνοντας  έμφαση στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, στην αγροδιατροφή και φυσικά στις επιδιώξεις των μελών  μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας,  βραβεύθηκαν κατά σειρά :

1.      Η συνάδελφος Γεωπόνος ΕΛΓΑ κ. Βάσω Κουφογιάννη για το ήθος και την αυταπάρνηση που επέδειξε με τη σκέψη της, να διασώσει πρώτα τα πορίσματα των παραγωγών εν μέσω της καταστροφικής πλημμύρας του Σεπτεμβρίου 2023 και όχι τα προσωπικά της ενθύμια – αντικείμενα από την αρχικά πλημμυρισμένη οικία της η οποία τελικά κατέρρευσε, το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΛΓΑ κ. Κωνσταντίνος Τσιάμπας

2.      Η συνάδελφος  Γεωπόνος ΕΛΓΑ κ. Αθηνά Στάχτου για το ήθος και την αυταπάρνηση που επέδειξε με τη διάσωση των πορισμάτων των παραγωγών, από το πλημμυρισμένο αυτοκίνητό της, εν μέσω της καταστροφικής πλημμύρας του Σεπτεμβρίου 2023.

3.      Οι συνάδελφοι Γεωπόνοι του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α Λάρισας για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, την υπερπροσπάθεια (λόγω της υποστελέχωσης σε μόνιμο προσωπικό της υπηρεσίας) και την καθοριστική συμβολή τους στη διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, από τα πρωτοφανή ακραία, επαναλαμβανόμενα, καταστροφικά φαινόμενα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2023, με ταχύτατους ρυθμούς και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Το βραβείο παρέλαβε ο προϊστάμενος του Υποκαταστήματος  ΕΛΓΑ Λάρισας  κ. Σπύρος Σπυρόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λάμπρος Κωνσταντίνος στην ομιλία του αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, ευχαρίστησε τους συναδέλφους και τους προσκεκλημένους τόσο για την παρουσία τους, όσο και για την συνεχή συνεργασία τους με τον Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Διανύσαμε το 2023, μια χρονιά με ανείπωτες ζημιές στον πρωτογενή τομέα. Ήμασταν πρώτοι στην επισήμανση των ζημιών και εμείς οι γεωπόνοι θα πρωτοστατήσουμε και στις διαδικασίες ανάταξης των καταστροφών. Διαθέτουμε τόσο την επιστημονική άποψη για τα προβλήματα που ενέσκηψαν, όσο και την εμπειρία, καθώς πολλοί συνάδελφοι μας υπήρξαν οι ίδιοι πλημμυροπαθείς.

Με την ομόφωνη απόφασή της η Διοίκηση του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, για την βράβευση των εκλεκτών συναδέλφων, επιθυμεί να αναδείξει την ανθρώπινη πλευρά τής διαχρονικής συνεργασίας, με τους ανθρώπους που μοχθούν στην ύπαιθρο και καθημερινά παράγουν επαρκή και εξαιρετικής ποιότητας αγροτοδιατροφικά προϊόντα.

Αξίζει, καθώς ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας αγγίζει μισό αιώνα λειτουργίας, να φωτίσουμε αυτά τα παραδείγματα διαχρονικής συμπεριφοράς όλων των συναδέλφων, σε όποιο τομέα και αν επιχειρούν, το ενδιαφέρον, το αίσθημα ευθύνης. Οι συνάδελφοι γεωπόνοι προτάσσουν τη βοήθεια στο συνάνθρωπο, τόσο στην διαχείριση των αγωνιών και των προσδοκιών τους, όσο και στη διαχείριση των ακραίων φαινομένων. Είναι αναρίθμητες οι άγνωστες στο ευρύ κοινό παρόμοιες περιπτώσεις ενσυναίσθησης σε βάθος χρόνου.

Αυτό λοιπόν το παράδειγμα θέλουμε να αναδειχθεί, να μην παραμείνει άγνωστο στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στη νεολαία μας.

Για το 2024 ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας έχει θέσει ως άμεσους  στόχους:

1) Συνέχιση της υγιούς  οικονομικής διαχείρισης.

2) Συνέχιση  της άριστης συνεργασίας με όλους τους Φορείς και Συλλόγους τόσο του Νομού όσο και Πανελλαδικά.

3) Διενέργεια Καταστατικής Συνέλευσης όπου θα εγκριθεί Νέο Καταστατικό του Συλλόγου προσαρμοσμένο στα σύγχρονα δεδομένα.

4) Διεξαγωγή αρχαιρεσιών έως τον Ιούνιο του 2024 σύμφωνα με τις κατευθύνσεις  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων.

5) Μεταφορά της Έδρας του Γεωπονικού Συλλόγου και εγκατάσταση στα Νέα Ιδιόκτητα Γραφεία μας καθώς και προγραμματισμό της ημερομηνίας εγκαινίων.

6) Προγραμματισμό Κεντρικής Εκδήλωσης για τα 50 χρόνια λειτουργίας του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και χαρά!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, οι Αντιδήμαρχοι Ευθύμιος Τζούνης, Έλενα Αντωνοπούλου, Σπυρίδων Γάτος, Απόστολος Νάσιος, ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου κ. Ιωάννης Κόνσουλας, η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τίνα Κλάρα, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Ματσιόλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χημικών Στέργιος Γούναρης, η Ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Φιλίτσα Γρηγορίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο οικονομικός επόπτης Νικόλαος Αγγελέτος, ο εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Χατζής, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Δωροθέα Καναβιτσά, η Προέδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Μαγνησίας κ. Ευαγγελίας Διανελλάκη, ο Πρόεδρος της Πρότασης Ζωής κ. Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ  Απόστολος Κουταρέλος, οι πρώην Βουλευτές Μαγνησίας  Αθανάσιος Λιούπης, Πάρις Μουτσινάς, ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Γεώργιος Κίτσιος, συνάδελφοι Καθηγητές  της Σχολής Γεωπονικών  Επιστημών του Π. Θ., Διευθυντές και εκπρόσωποι γεωπονικών υπηρεσιών ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΚΕΠΥΕΛ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΔΑΟΚ του Νομού.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού  Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, οι Βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος  και η πρώην Υφυπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Με τιμή το Δ.Σ.

του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας

Λάμπρος Κωνσταντίνος του Δημητρίου, Πρόεδρος
Κούντριας Αθανάσιος του Σταμάτιου, Αντιπρόεδρος
Μπίτης Αθανάσιος του Γεωργίου, Γενικός Γραμματέας
Μακρυγιάννης Γεώργιος του Αποστόλου, Ταμίας
Τσαούσης Γεώργιος του Νικολάου, Οργανωτικός Γραμματέας

Κουντουράς Δωρόθεος του Αθανασίου, Μέλος
Δημόκας Γεώργιος του Χρήστου, Μέλος
spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ