33.2 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Χαρακόπουλος στη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική ΠΓΝΛ: Συνδράμετε στο θαύμα της ζωής, τη γέννηση νέων παιδιών

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Μπουσκολίτης

Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο ο Βασίλειος Μπουσκολίτης....

Κοζάνη: Καλλιεργούσαν πάνω από 950 δενδρύλλια κάνναβης – Έκαναν… κάμπινγκ για να τα φυλάνε

Χειροπέδες σε τρία άτομα πέρασαν οι αστυνομικοί του τμήματος...

Μίμης Πλέσσας: Συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής με μία μεγάλη γιορτή στο Θέατρο Παλλάς

Μια ανεπανάληπτη μουσική γιορτή αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια του...

«Το Βασίλειο Του Πλανήτη Των Πιθήκων» στο Disney+ από 2 Αυγούστου

Η μοίρα του κόσμου διακυβεύεται, με την εντυπωσιακή, νέα...

Χιροσίμα: Όταν έσβησε ο ήλιος – Μνήμες των hibakusha της Ιαπωνίας για την κόλαση που έζησαν

Χιροσίμα 08:15 στις 6 Αυγούστου 1945.Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν...

Στο θαύμα της ζωής που βιώνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής, στο οξύ δημογραφικό ζήτημα και στην περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό του στην κοπή της βασιλόπιτας της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, στον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον Διευθυντή της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Αλέξανδρο Δαπόντε, είπε «εγώ γιατρός δεν είμαι, αλλά έχοντας σύζυγο γιατρό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας γνωρίζω εκ των έσω τα προβλήματα που βιώνετε εσείς που το υπηρετείτε. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθηγητή και καλό φίλο Αλέξη Δαπόντε για την πρόσκληση. Με χαρά ανταποκρίθηκα και η χαρά μου είναι διπλή γιατί υπηρετείτε τον χώρο της υγείας, αλλά και την Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική, όπου ουσιαστικά ζείτε το θαύμα της ζωής, συνδράμετε στο θαύμα της ζωής. Γιατί είναι θαύμα κάθε νέο παιδί που γεννιέται και αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία σε μια χώρα που αντιμετωπίζει μείζον δημογραφικό πρόβλημα. Το δημογραφικό είναι κατά τη γνώμη μου το νούμερο ένα εθνικό πρόβλημα και ως πολιτεία πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα, συνειδητοποιώντας πια όλοι μας το μέγεθος του προβλήματος.

Αναφέρθηκε ο καθηγητής νωρίτερα στις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλατε την περίοδο του Covid, την περίοδο της πανδημίας, που όλοι συνειδητοποίησαν την αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας -ακόμη και όσοι είχαν δεύτερες σκέψεις. Και γι’ αυτό και η πολιτεία συνέδραμε στο μέτρο των δυνατοτήτων το ΕΣΥ, ενώ κι ο τελευταίος προϋπολογισμός που ψηφίσαμε ήταν ένας προϋπολογισμός που αύξησε κατά 20% τις επιχορηγήσεις προς τα δημόσια νοσοκομεία.

Θέλω, λοιπόν, και πάλι να σας συγχαρώ για το έργο σας και να σας ευχαριστήσω για τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει κάποτε αγαπητέ καθηγητά μου, ότι στην Ελλάδα δεν αρκεί να κουρδίζει κανείς το ρολόι, πρέπει ενίοτε και με το δάχτυλο να σπρώχνουμε τους δείκτες του ρολογιού. Καθόσον με αφορά, λοιπόν, μια και αναφερθήκατε στην προσπάθεια να συνδράμουμε το έργο σας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στον βαθμό που μπορούμε, όλοι θα είμαστε κοντά σας.

Καλωσορίζοντας και πάλι τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του.

Καλή χρονιά με υγεία και κάθε καλό στο ιατρικό, νοσηλευτικό και όλο το προσωπικό της κλινικής σας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ