20.6 C
Volos
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δεκάδες πολίτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία κοινωνικής προστασίας από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και τους «Λειτουργούς Υγείας της Αγάπης»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεπέρασε κάθε οργανωτική προσδοκία η ανταπόκριση πολιτών στην πρωτοβουλία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και των «Λειτουργών Υγείας της Αγάπης» στο κάλεσμα για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων στο Κέντρο Κοινότητας και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ζαγοράς.

Η πρώτη δράση του φορέα που ανασύστασε η τοπική μας Εκκλησία, γνώρισε μεγάλη επιτυχία με την εξαιρετική οργανωτική προετοιμασία από την Εντεταλμένη Σύμβουλο κα Τζωρτζίνα Χριστοδούλου, τις Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, το κέντρο Κοινότητας, το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, το Γυμνάσιο και Λύκειο Ζαγοράς, το Κέντρο Υγείας και πολλούς εθελοντές.

Ο Δήμαρχος κ. Κων. Καραγεωργίου με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους συναδέλφους του ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, τους Προέδρους των υγειονομικών φορέων (Χρ. Βενέτη, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου, Τίνα Κλάρα Προέδρου Οδοντιάτρων, Κων.Ματσιόλη, Προέδρου Φαρμακοποιών) και την υποστήριξη μιας μεγάλης ομάδας εθελοντών και των Λειτουργών Υγείας της Αγάπης, επισκέφθηκαν μαζί με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στο προσωπικό της δομής.

Ο κ. Καραγεωργίου, καλωσορίζοντας στην Ζαγορά τον Σεβασμιώτατο και τους «Λειτουργούς Υγείας της Αγάπης» ανέφερε: Με χαρά σας καλωσορίζουμε σήμερα στις εκδηλώσεις και τις δράσεις που σηματοδοτούν ένα νέο ταξίδι με πυξίδα μας τον άνθρωπο και ιδιαίτερα όσους χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα, περισσότερες αγκαλιές.

Αποτελεί τιμή μας η σημερινή παρουσία σας Σεβασμιώτατε κ. Ιγνάτιε και ευλογία για τον τόπο μας η δικτύωση των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών του Δήμου μας με τους Λειτουργούς Υγείας της Αγάπης.

Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την διορατικότητά σας να εντοπίζετε κενά στους αρμούς της κοινωνίας μας και να παρεμβαίνετε συνεκτικά όπως αποτυπώνεται με το φιλάνθρωπο έργο της τοπικής Εκκλησίας μας, με τις Σχολές Γονέων, με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, με τον Εσταυρωμένο, με τον φορέα Πολιτισμού Μαγνήτων Κιβωτός, με τους Λειτουργούς Υγείας της Αγάπης και τόσα άλλα ακόμη.

Ευχαριστίες επίσης στην Εντεταλμένη Δημοτική μας Σύμβουλο κα Τζωρτζίνα Χριστοδούλου, σε όλο το προσωπικό του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου μας, τους εθελοντές, το Κέντρο Υγείας, το Λύκειο, τους ενεργούς πολίτες και τους φορείς που υποστηρίζουν ένθερμα την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη νέων δράσεων κοινωνικής προστασίας και συνοχής.

Απευθύνομαι, τέλος, σε όλες και όλους όσοι βιώνουν ποικίλα προβλήματα υγείας και προσβασιμότητας, σε όσες και όσους αντιμετωπίζουν αποκλεισμούς και είναι «αόρατοι», σε συνδημότες και συνδημότισσες με πολλαπλές ευαλωτότητες.

Είμαστε εδώ.

Είμαστε δίπλα σας. Δεν είστε μόνοι.

Ενεργοποιούμε δυνάμεις, προσθέτουμε δράσεις και τονώνουμε την κοινωνική συνοχή.

Μαζί θα τα καταφέρουμε απέναντι και σε αυτές τις προκλήσεις.»

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε μια ευχάριστη έκπληξη κι ένα πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα για το άτυπο δίκτυο των φορέων με τις δράσεις στη Ζαγορά και συνεχάρη τον Δήμαρχο, την κα Τζ. Χριστοδούλου και την συντονίστρια των Λειτουργών κα Χριστίνα Αγορογιάννη, εκφράζοντας την ελπίδα οι δράσεις να συνεχιστούν για ανάπτυξη πολιτικών κοινωνικής προστασίας και συνοχής.

 

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ