20.6 C
Volos
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Συνολικά 156 σημεία για αποκαταστάσεις υποδομών μετά τις πλημμύρες στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου – Στο Μαξίμου ο Κων. Καραγεωργίου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το νέο εκλογικό κοινό του Κασσελάκη

Είναι το κοινό του TikTok; Το κοινό που όλη...

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις – Εξέδιδαν πλαστά έγγραφα και μεταβίβαζαν παράνομα ακίνητα

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκαν δύο...

Χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις διαταραχές ύπνου  

Η συμπλήρωση, κατά μέσο όρο, 7-9 ωρών ύπνου τη...

Ο Βόλος 2-2 με τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό

Παιχνίδι που δεν μπορείς να το κερδίσεις, δεν το...

Τις τεράστιες ζημιές που έχουν προκαλέσει τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2023 σε όλη την έκταση του Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, έχει αποτυπώσει το Υπουργείο Υποδομών το οποίο θα προχωρήσει μέχρι τον Ιούνιο στην κοστολόγηση των έργων για να ακολουθήσουν κλειστοί διαγωνισμοί με το σύστημα μελέτη – κατασκευή.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στην επίσκεψή του στο Δημαρχείο στη Ζαγορά, ανέφερε πως έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες 123 σημεία (εκτός αγροτικής οδοποιίας), στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις από το Υπουργείο ενώ για τα υπόλοιπα 33 θα πρέπει να κινηθούν ανάλογες διαδικασίες αποκατάστασης από άλλα Υπουργεία και την Περιφέρεια.

Μεταξύ των 123 σημείων, διάσπαρτων στην περιφέρεια του Δήμου, ξεχωρίζει η κατασκευή τριών νέων γεφυρών (Καλοκαιρινό, Μαυρούτσα ή Κισσιώτικο και Μακρυρράχη) ενώ υποστηρικτικές εργασίες θα γίνουν στη γέφυρα Γαλανόρεμα, κοντά στην Ζαγορά.

Καθώς οι επιπτώσεις των φαινομένων, εξελίσσονταν και το επόμενο διάστημα από τις καταστροφές, πραγματοποιήθηκαν επικαιροποιήσεις με νέες αυτοψίες και πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο η προκαταρκτική εκτίμηση του φυσικού αντικειμένου για να προσδιοριστούν στη συνέχεια οι προϋπολογισμοί.

Ο Δήμαρχος κ. Κων. Καραγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου κ. Νικ. Καμπούρης, ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Ζαγοράς Κυρ. Τάσιος, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Απ. Κατσιφός, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νικ. Λαμπαδάρης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος κ. Άσπα Τριανταφύλλου, κατέθεσαν στην τεχνική σύσκεψη τις ανησυχίες της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας  για τα χρονοδιαγράμματα και τόνισαν πως στις εργολαβίες, θα πρέπει να υπάρχουν ευελιξίες σε συνδυασμό με τις διάφορες οικονομικές δραστηριότητες των περιοχών παρέμβασης όπως στον τουριστικό τομέα, στον αγροτικό κ.α.

«Τα χρονικά περιθώρια για να μεταβούμε από τις προσωρινές αποκαταστάσεις στα νέα ανθεκτικά έργα, γίνονται πιεστικά. Απαιτούνται, επισήμανε ο Δήμαρχος, ταχύτεροι ρυθμοί με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ταυτόχρονες εργολαβίες εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου ώστε να επανέλθουν οι οικονομικοί δείκτες και η περιοχή μας να βρεθεί σε νέο κύκλο ανάπτυξης.»

Στο Μαξίμου ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Στην σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί την Δευτέρα υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες, προσκλήθηκε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κων. Καραγεωργίου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει παρουσίαση και του master plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας και τα διάφορα σενάρια που προτείνει για την περιφέρεια η ολλανδική εταιρεία HVA Ιnternational.

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ