21.7 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Στη Λάρισα η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: «Δεχτήκαμε πολλές αναφορές πολιτών για ζητήματα κυρίως αποζημιώσεων» (φωτο – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για σήμερα...

Καρλ-Χάιντς Καμπ: Η Ουκρανία είναι η πρώτη πρόκληση για το ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία, η ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας,...

Επιδόματα: Αλλαγές για ανέργους και εργαζομένους στον τουρισμό

Από το φθινόπωρο ξεκινά η εφαρμογή του νέου επιδόματος...

Το Μαξίμου απέναντι στα μέτωπα με γιατρούς και λογιστές

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να τηρήσει μια λεπτή ισορροπία:...

Τους τοπικούς φορείς για το έργο της Ανεξάρτητης Αρχής, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή και τις πλημμύρες, ενημέρωσε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα, η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, κα. Εύα Σαββίδη.

Η εν λόγω ενημερωτική συνάντηση αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Η πράξη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί, Διαφάνεια» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ) που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.

Η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, κα Εύα Σαββίδη, από τη Λάρισα σημείωσε τα εξής: «Ο Συνήγορος του Πολίτη διοργανώνει εδώ στη Λάρισα, στις πληγείσες περιοχές μία συνάντηση ενημερωτική με θέμα τις αγροτικές ενισχύσεις στην αγροτική παραγωγή και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι μια συνάντηση εργασίας και μια δράση που προετοιμάζει καιρό ο Συνήγορος. Εκπόνησε εκθέσεις και συντάσσει πορίσματα αφού διεξάγει έλεγχο ανάλογα με τις υποθέσεις. Ήδη από τον Σεπτέμβριο έχουμε δεχθεί πολλές αναφορές πολιτών για ζητήματα κυρίως, αποζημιώσεων, είτε αγροτών είτε απλών πολιτών από όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας. Αλλά και για οργανωτικά ζητήματα και υποδομών. Ο Συνήγορος θέλει να αναδείξει όλα τα προβλήματα και να προτείνει κάποιες λύσεις σε συνεργασία με φορείς. Τα παράπονα εστιάζονται γενικά σε ζητήματα που ταλανίζουν την δημόσια διοίκηση και σε ότι αφορά τις καθυστερήσεις».

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Λαρισαίων και αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, σημείωσε: «Είμαστε εδώ με την Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για να εξετάσουμε τα θέματα της αρμοδιότητος. Ευχαριστώ την Συνήγορο για την ενημέρωση. Πιστεύω ότι θα είναι ωφέλιμη αυτή η συνάντηση για την διευκόλυνση του έργου μας και από την πλευρά μας διευκολύνουμε τους πολίτες».

Ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Απόστολος Διανέλλος σημείωσε: «Θεωρούμε ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η ημερίδα. Εμείς είχαμε πολύ μεγάλες καταστροφές στην περιοχή μας και οι αποκαταστάσεις είναι σε εξέλιξη».

Δείτε βίντεο: 

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ