11.8 C
Volos
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Volvo EX30: Μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από κάθε άλλο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo ως σήμερα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φυσικό αέριο: Με απώλειες έκλεισαν οι τιμές στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου διέγραψαν τα αρχικά κέρδη...

Εντυπωσίασαν οι μαθητές στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των εντυπωσιακών εργασιών...

Γάζα: Οι Έλληνες γιατροί ζητούν από το υπουργείο Υγείας να δεχθεί ασθενείς από την Παλαιστίνη

Η ΟΕΝΓΕ ανταποκρινόμενη στο αίτημα του επικεφαλής του Παγκόσμιου...

Αϊτή: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών όσο η διεθνής κοινότητα διστάζει να δράσει λέει ο ΟΗΕ

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από τη...

Το Volvo EX30 διαθέτει το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από κάθε άλλο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo έως σήμερα.

Το συμπέρασμα προκύπτει από την εκτίμηση κύκλου ζωής του αυτοκινήτου (Life Cycle Assessment – LCA), διαθέσιμη εδώ, σύμφωνα με την οποία το EX30 έχει συνολικό αποτύπωμα άνθρακα 23 τόνων ανά 200.000 km – περίπου 60% χαμηλότερο σε σύγκριση με ένα XC40 με κινητήρα βενζίνης.

Η έκθεση για το αποτύπωμα άνθρακα προσδιορίζει υλικά και διαδικασίες που συνεισφέρουν στις εκπομπές του αυτοκινήτου. Εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG), η έκθεση καλύπτει τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, από την εξόρυξη και την κατεργασία πρώτων υλών έως το τέλος της ζωής του οχήματος.

Η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τον άνεμο για τη φόρτιση του EX30 μειώνει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με το παγκόσμιο ή το ευρωπαϊκό ενεργειακό μίγμα, κατά περίπου 42% και 22% αντίστοιχα. Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη να επιταχυνθούν οι επενδύσεις στις υποδομές ανανεώσιμης ενέργειας παγκοσμίως, ώστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους για το κλίμα.

Πριν αρχίσει να χρησιμοποιείται, ένα αυτοκίνητο σχεδιάζεται, εξελίσσεται, κατασκευάζεται και μεταφέρεται – παρέχοντάς μας αρκετές ευκαιρίες να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να σημειώσουμε πρόοδο στην επίτευξη κάθε ενός από τους στόχους μας για την βιωσιμότητα.

Η αναλογία ανακυκλωμένων υλικών στο EX30 είναι η υψηλότερη σε σύγκριση με κάθε άλλο αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα. Σχεδόν το ένα τέταρτο του αλουμινίου και το ένα πέμπτο του χάλυβα αποτελεί ανακυκλωμένο υλικό. Επιπλέον, περίπου το 17% όλων των πλαστικών του αυτοκινήτου, από εξαρτήματα του εσωτερικού έως τους προφυλακτήρες, κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο υλικό.

Χάρη σε πρωτοβουλίες σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και στην παραγωγή, ο αντίκτυπος του Volvo EX30 που εξοπλίζεται με μπαταρία LFP υπολογίζεται σε 14,8 τόνους μέχρι την ολοκλήρωση της παραγωγής του – ελάχιστα παραπάνω από το εκτιμώμενο 60% του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα του μοντέλου. Σε αυτό περιλαμβάνονται εκπομπές από την παραγωγή των υλικών και του αυτοκινήτου, αλλά όχι εκπομπές από τα στάδια της χρήσης και του τέλους της ζωής του EX30.

Η παραγωγή του EX30 ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 και τα πρώτα αυτοκίνητα παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους στις ευρωπαϊκές αγορές στο τέλος του προηγούμενου έτους. Μέχρι σήμερα, το EX30 έχει κατακτήσει σημαντικά βραβεία, όπως τα: Small SUV/ Crossover of the Year, στα News UK Motor Awards, Carwow Car of the Year 2024 και Eco Warrior of the Year στα TopGear.com Awards 2023, καθώς και το Car of the Year της εφημερίδας Sun.

To άρθρο Volvo EX30: Μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από κάθε άλλο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo ως σήμερα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ