20.6 C
Volos
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Χρ. Τριαντόπουλος: Έγκριση χρηματοδότησης 600.000 ευρώ προς το Δήμο Ρ. Φεραίου για την αποκατάσταση της άρδευσης σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο μετά τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις – Εξέδιδαν πλαστά έγγραφα και μεταβίβαζαν παράνομα ακίνητα

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκαν δύο...

Χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις διαταραχές ύπνου  

Η συμπλήρωση, κατά μέσο όρο, 7-9 ωρών ύπνου τη...

Ο Βόλος 2-2 με τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό

Παιχνίδι που δεν μπορείς να το κερδίσεις, δεν το...

Μέση Ανατολή: η επόμενη μέρα του ιρανικού χτυπήματος στο Ισραήλ

Η επόμενη μέρα των ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, φέρνει...

 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της Θεσσαλίας μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή το Σεπτέμβριο του 2023, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συνεργάστηκε τόσο με το Δήμο Ρήγα Φεραίου, όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την αποκατάσταση στις αρδευτικές υποδομές των Παρακάρλιων περιοχών της Μαγνησίας. Προς αυτή την κατεύθυνση κατά την προηγούμενη περίοδο ο Υφυπουργός είχε συναντήσεις με αγρότες και κατοίκους του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, ενώ διαδοχικές ήταν οι σχετικές συσκέψεις που έγιναν με το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα, και τα αρμόδια αυτοδιοικητικά στελέχη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα.

 

Σε συνέχεια, λοιπόν, της προεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σε επικοινωνία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και δη τον Περιφερειάρχη, κ. Δημήτρη Κουρέτα, δρομολογήθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση προς το Δήμο Ρήγα Φεραίου, ώστε να προχωρήσουν οι αποκαταστάσεις των ζημιών στις υποδομές άρδευσης της περιοχής και να διασφαλιστεί η παραγωγική κανονικότητα σε σημαντικό μέρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της περιοχής. Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, εκδόθηκε η Πρόσκληση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με πρόθεση χρηματοδότησης οργανισμών, πρώτου και δευτέρου βαθμού, για την αποκατάσταση ζημιών μετά από φυσικές καταστροφές, στην οποία και περιλαμβάνεται η πρόβλεψη χρηματοδότησης για αποκαταστάσεις αντλιοστασίων και σχετικών δικτύων άρδευσης στην περιοχή του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου μετά τις φυσικές καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2023. Πρόκειται για μία πρόβλεψη έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 600.000 ευρώ (ΑΔΑ: 6Δ8Ο46ΜΤΛ6-3ΛΙ).

 

Με αφορμή τη δημοσίευση της εν λόγω Πρόσκλησης, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «για το ζήτημα της αποκατάστασης των αντλιοστασίων και των αρδευτικών δικτύων του Δήμου Ρήγα Φεραίου αναπτύξαμε από την πρώτη στιγμή στενή συνεργασία με το Δήμαρχο, Δημήτρη Νασίκα, αλλά και τον Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα, σε ένα πλαίσιο άμεσης επικοινωνίας που έχουμε με τους αγρότες της Παρακάρλιας περιοχής. Και δη της περιοχής του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, με τους οποίους και είχαμε συχνές συναντήσεις την προηγούμενη περίοδο. Έτσι, μετά από σχετική απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε σχετική πρόσκληση προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, στην οποία περιλαμβάνεται και η έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Ρήγα Φεραίου ύψους 600.000 ευρώ για την αποκατάσταση των αντλιοστασίων και των σχετιζόμενων δικτύων. Πρόκειται για τη χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου το οποίο, με την ολοκλήρωσή του, θα διασφαλίσει την παραγωγική κανονικότητα για μεγάλο μέρος των καλλιεργητικών εκτάσεων που αρδεύονται από τις συγκεκριμένες υποδομές. Και αναφέρομαι σε εκτάσεις του Ριζομύλου, του Στεφανοβικείου, αλλά και άλλων περιοχών του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το έργο δρομολογείται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, ανταποκρινόμενο στις σημαντικές ανάγκες που προέκυψαν για τους αγρότες των περιοχών αυτών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Και με αυτό το πνεύμα και επίπεδο στενής συνεργασίας όλων θα συνεχίσουμε τη κοινή μας προσπάθεια για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας».

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ