21.7 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Λάρισα: Τίμησαν τους αστυνομικούς που έπεσαν στο καθήκον – Συγκίνηση για τον αστυνομικό που πέθανε και είχε πυροβοληθεί σε ληστεία τράπεζας στα Φάρσαλα (φωτο – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γεωργιάδης: Δεν θα εκδώσω την απόφαση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ένα βήμα πίσω κάνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης,...

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς στη νησιωτική Ελλάδα

Συναγερμός σε σε μεγάλο μέρος της νησιωτικής Ελλάδας για...

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για σήμερα...

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των εν ώρα καθήκοντος Πεσόντων Αστυνομικών τελέστηκε ύστερα από πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας σήμερα Σάββατο στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.

Μετά το μνημόσυνο και τους χαιρετισμούς, έγινε η κατάθεση στεφάνων και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής στη ΓΑΔΑ κ. Αστέριος Μαντζιώκας τόνισε: «Η σημερινή μέρα σημαίνει σεβασμός στις αξίες, στο καθήκον, στα ιδανικά αλλά πάνω απ’ όλα στην ανθρώπινη ζωή. Τελούμε το ετήσιο μνημόσυνο στους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν τα αγαθά της ζωής, τις περιουσίες και την ασφάλεια των πολιτών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Θανάσης Νταβούρας συγκινώντας με τα λόγια του για αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά πριν μερικά χρόνια στο καθήκον στα Φάρσαλα και πέθανε από κορωνοϊό πριν δυο χρόνια, τόνισε: «Υπάρχουν και εκατοντάδες συνάδελφοι που είναι τραυματίες και είναι ξεχασμένοι σε ιδρύματα και σε αναπηρικά καροτσάκια γιατί το έπαθαν στον καθήκον, και δεν πρέπει ούτε εκείνους ούτε τις οικογένειές τους να ξεχνάμε.
Θέλω να σας μεταφέρω ότι το 2010 σε ένοπλη ληστεία που έγινε σε τράπεζα στα Φάρσαλα από ένοπλους οι οποίοι είχαν καταλάβει το κέντρο της πόλης στην κυριολεξία, ο τότε γραμματέας της υπηρεσίας του ΑΤ Φαρσάλων, Ανθυπαστυνόμος τότε, Οικονόμου Ιωάννης δεν αρκέστηκε στην ασφάλεια του γραφείου του. Με τον τότε υποδιοικητή πήραν από ένα υποπολυβόλο και όρμησαν για να υπηρετήσουν το καθήκον. Να προστατεύσουν την τοπική κοινωνία. Δέχθηκε πυροβολισμό στο πόδι, χαροπάλεψε, έφτασε σχεδόν νεκρός στο νοσοκομείο, ανάρρωσε, δυστυχώς χάθηκε από κοντά μας πριν δυο χρόνια, παλεύοντας με τον covid, άφησε όμως παρακαταθήκη την πράξη αυτή του καθήκοντος και μια υπέροχη οικογένεια, μια οικογένεια όπως εμείς την πιστεύουμε και όπως θα παραμείνει η ελληνική οικογένεια σε πείσμα όλων αυτών που θέλουν να αλώσουν τα πάντα στην κοινωνία μας».

Ο νεαρός γιος του Ιωάννη Οικονόμου, αστυνομικός και εκείνος ευχαρίστησε συγκινημένος όλους όσοι παραβρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση, λέγοντας “ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία, είναι τιμή μου”.

Παρέστησαν οι βουλευτές Λάρισας, της ΝΔ κ. Χρήστος Καπετάνος, του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής κα. Ευαγγελία Λιακούλη, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής στη ΓΑΔΑ κ. Αστέριος Μαντζιώκας, ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Θωμάς Καρανάσιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας κ. Αγάπιος Χαρακόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης κα. Μάρια Γαλλιού, ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γεωργάκης κ.α.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο εστιατόριο της Λέσχης Δ.Α. Λάρισας.

Δείτε βίντεο: 

Δείτε φωτογραφίες:

Βασίλης Καραλούλης – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ