29.5 C
Volos
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

ΤΕΡΝΑ- RENCO κατασκευάζουν το πρώτο Data Center της Microsoft

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έξαρση κοκκύτη γιατί δεν κάνουμε αναμνηστικό εμβόλιο

Ραγδαία είναι η αύξηση του κοκκύτη το τελευταίο πεντάμηνο...

Ενώπιον πολλαπλών κρίσεων η G7

Στην Ιταλία πραγματοποιείται η σύνοδος της G7, με την...

Η εργασία εξ αποστάσεως ήρθε για να μείνει – Από την πανδημία στην… κανονικότητα

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη του μεγάλου πειράματος της...

Καύσωνας: Τους 43 βαθμούς θα «αγγίξει» ο υδράργυρος

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η επέλαση του καύσωνα στην...

Ουκρανία: Η Βρετανία θα ανακοινώσει βοήθεια 286,5 εκατ. ευρώ κατά τη σύνοδο της G7

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ (φωτογραφία αρχείου, επάνω,...

Ξεκινάει η κατασκευή του πρώτου Κέντρου Δεδομένων (Data Center) της Microsoft στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, με ανάθεση κατόπιν σχετικού διαγωνισμού στη RENCO σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Πρόκειται για μία εγκατάσταση βιομηχανικού τύπου που αποτελείται κυρίως από μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων στο Cloud και διαρθρώνεται ως ένα κυρίως Κτίριο Εξοπλισμού (ATH04 Building) και ένα Κτίριο Διοίκησης (Admin Block) συνοδευόμενων από πλήθος υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και υποδομών στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ ο σχεδιασμός του ακολουθεί τις απαιτήσεις πιστοποίησης LEED (Gold Grade).

Η σύμβαση

Tο κατασκευαστικό αντικείμενο που αντιστοιχεί στη σύμβαση ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και προβλέπει την ολοκλήρωση των μελετών, την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία του πρώτου Data Center της Microsoft συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 19,2MW στα Σπάτα.

Οι κατασκευαστικές εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο CEO της ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Αναφερόμενος στην ανάληψη του σχετικού έργου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Α.Ε., κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η κοινοπραξία μας με την RENCO επικράτησε σε ένα τόσο σπουδαίο διαγωνισμό, για ένα τόσο σημαντικό και απαιτητικό έργο. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται η ικανότητά μας να διακρινόμαστε μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών χάρη στην άρτια τεχνογνωσία, την εμπειρία και την αξιοπιστία που έχουμε χτίσει μετά από μισό αιώνα  δραστηριοποίησης της ΤΕΡΝΑ στον τομέα των κατασκευών. Είμαστε βέβαιοι πως με την πολύτιμη συνεργασία της RENCO θα ανταποκριθούμε επάξια στις προσδοκίες, αλλά και στην εμπιστοσύνη της Microsoft, κάνοντας πραγματικότητα μία σπουδαία τεχνολογική επένδυση για την Ελλάδα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Χρήστος Παναγιωτόπουλος

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την RENCO και την ΤΕΡΝΑ Α.Ε, σημείωσε ο Πρόεδρος της RENCO, κ. Giovanni Gasparini, αναφερόμενος στην επικράτηση των δύο εταιρειών στο διαγωνισμό. «Είναι απόδειξη ότι η ιταλική τεχνογνωσία, οι δεξιότητες και ο επαγγελματισμός μας, εξακολουθούν να προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο έργο μας, ώστε να μας εμπιστεύονται πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο, όπως η Microsoft. Το Κέντρο Δεδομένων θα αναπτυχθεί σε τμήμα 22,3 εκταρίων, της συνολικής έκτασης 85 εκταρίων, στο επιχειρηματικό πάρκο Σπάτων και θα περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή υποστηρικτικών εγκαταστάσεων καθώς και υποδομής αποθήκευσης νερού. Όλες οι εργασίες θα εκτελούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις LEED για περιβαλλοντική ενεργειακή βιωσιμότητα. Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ευκαιρία για τη RENCO και την ΤΕΡΝΑ να επιδείξουν τη δέσμευσή τους στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με μεγάλους πελάτες, όπως τη Microsoft και όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν στο έργο. Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα υπερσύγχρονο, ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον Κέντρο Δεδομένων, που θα λειτουργήσει ως μοντέλο αριστείας».

«Άλλο ένα ορόσημο η ανάθεση αυτού του έργου που σηματοδοτεί στην ουσία και την έναρξη εργασιών για το πρώτο Data Center της Microsoft. Είναι μια σημαντική στιγμή συνολικά για τη χώρα καθώς μια επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων μπαίνει σε υλοποίηση. Χαιρόμαστε που συνοδοιπόροι μας σε αυτή τη διαδρομή είναι αξιόλογοι συνεργάτες όπως η ΤΕΡΝΑ με την RENCO με σημαντική εμπειρία στην κατασκευή data centers», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα,  Γιάννα Ανδρονοπούλου».

πηγή: ot.gr

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ