24.5 C
Volos
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Επιμόρφωση στο Επαγγελματικό Λύκειο Τυρνάβου για την αμπελοκαλλιέργεια

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά στην Κερατέα: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή

Περιορίστηκε το πύρινο μέτωπο στο Άνω Δασκαλειό στην Κερατέα...

Netflix: Μια ανάσα από το ρεκόρ όλων των εποχών

Το Netflix πλησιάζει στο ιστορικό υψηλό που έθεσε τον...

Χανιά: Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα – Κατασχέθηκαν χασίς και κοκαΐνη

Τρεις αλλοδαποί συννελήφθησαν στα Χανιά για κατοχή και διακίνηση...

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έδεσαν και περιέφεραν τραυματισμένο Παλαιστίνιο στο καπό τζιπ

Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έδεσαν έναν τραυματία Παλαιστίνιο πάνω στο...

Την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024, στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση -ενημέρωση για τις προοπτικές ανάπτυξης της αμπελοκαλλιέργειας, καθώς επίσης και για τις δυνατότητες προώθησης του κρασιού και των αποσταγμάτων από την Παναγιώτου Αναστασία, διευθύντρια και οινολόγο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου και από την Παπαφίγκου Ζαΐρα, γεωπόνο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού.

Αρχικά, η Παπαφίγκου Ζαΐρα αναφέρθηκε στη δυναμική του Συνεταιρισμού, στην έκταση και τις ποικιλίες αμπέλου που καλλιεργούνται στην περιοχή του Τυρνάβου και τόνισε τη σημασία της επιστημονικής στήριξης που παρέχει ο Συνεταιρισμός στους αμπελουργούς της περιοχής, για τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας παραγόμενων οίνων και αποσταγμάτων. Στη συνέχεια, η Παναγιώτου Αναστασία παρουσίασε την ιστορία και τη λειτουργία του Συνεταιρισμού, εξήγησε στους μαθητές τη διαδικασία και τους τύπους οινοποίησης, δίνοντας έμφαση στα κρασιά που παράγονται από την ποικιλία Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου. Τόνισε μάλιστα, ότι το 2008 αναγνωρίσθηκε η δυνατότητα να παράγονται οίνοι Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης «Τύρναβος» από την ποικιλία αυτή, καθώς επίσης μέσω της απόσταξης και το ονομαστό «Τσίπουρο Τυρνάβου». Επίσης αναφέρθηκε στις διακρίσεις και τα βραβεία που λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα του Συνεταιρισμού σε τοπικούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποφασίσθηκε περαιτέρω συνεργασία μεταξύ του Σχολείου και του Συνεταιρισμού, με στόχο την οργάνωση κοινών δράσεων για την προώθηση και ανάδειξη των προϊόντων οινοποιίας της περιοχής Τυρνάβου. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Δρόμοι του Κρασιού» και της εσωτερικής αξιολόγησης σχολικής μονάδας με σχέδιο δράσης «Καινοτόμο Σχολείο – ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία», με στόχο την ενίσχυση σχέσεων μεταξύ σχολείου και κοινωνίας και επιδίωξη συνεργασίας με φορείς. Την επιμόρφωση – ενημέρωση παρακολούθησαν οι μαθητές του Περιβαλλοντικού Προγράμματος και οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί Υψηλός Κωνσταντίνος, Μετσοβίτη Μαρία, Τσιαούσογλου Ελένη και Γκανάτσιου Πρεσβεία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ