11.8 C
Volos
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άρχισαν οι εργασίες για το νέο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αϊτή: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών όσο η διεθνής κοινότητα διστάζει να δράσει λέει ο ΟΗΕ

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από τη...

Standard & Poors: Διατήρησε την αξιολόγηση της Ελλάδας στο ΒΒΒ-, αναβάθμισε τις προοπτικές

Σε αναβάθμιση του outlook (προοπτικές) του ελληνικού αξιόχρεου σε...

Χατζηδάκης για αναβάθμιση από S&P: Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

Στην αναβάθμιση από τον οίκο Standard & Poor’s αναφέρεται...

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Επικαιροποιημένο δελτίο EMY

Το βαρομετρικό χαμηλό που συνοδεύεται από μέτωπα και ήδη...

Άρχισαν την Τρίτη 19 Μαρτίου οι εργασίες για την ανέγερση του νέου τριώροφου Δημαρχείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο, έργο συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ περίπου. Να αναφερθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 έως 24 μήνες, ενώ στην εργολαβία προβλέπεται και η αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου Δημαρχείου, ώστε να αποτελεί ένα ενιαίο κτήριο, το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 426,12 τ.μ. ιδιοκτησίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών εξέφρασε ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας, τονίζοντας πως «στο νέο Δημαρχείο θα στεγαστούν όλες οι διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες, που σήμερα στεγάζονται διάσπαρτες σε διάφορα κτήρια».
Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, πρόκειται για την ανέγερση – προσθήκη κατ’ επέκταση και αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου Δημαρχείου.
Περιλαμβάνει την προσθήκη κατ’ έκταση και συγκεκριμένα την ανέγερση ενός νέου τριώροφου κτηρίου επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και την αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου Δημαρχείου, ώστε να αποτελεί ένα ενιαίο κτήριο, το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 426,12 τ.μ. ιδιοκτησίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Η υποδομή που προτείνεται να κατασκευαστεί θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου για τις διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες. Η ανάπτυξή τους λαμβάνει υπόψη τα νέα πρότυπα (αρχιτεκτονικά και πολιτισμικά) διαμόρφωσης αντίστοιχων χώρων και θα συμβάλει στην ενίσχυση των υποδομών αξιοποίησης του πολιτιστικού και δημοτικού αποθέματος.
Το κτίριο της προσθήκης κατ’ επέκτασης θα αποτελείται από δύο υπόγεια – υπόγειο 2 (επίπεδο 0), υπόγειο 1 (επίπεδο 1), ισόγειο και δύο επιπλέον ορόφους. Στο υπόγειο 2, επιφανείας 100,33 μ2 (δεν προσμετράται στην δόμηση) θα υπάρχουν βοηθητικοί – υποστηρικτικοί λειτουργικά χώροι του νέου Δημαρχείου, στο υπόγειο 1, επιφανείας 70,33 μ2, που προσμετράται στη δόμηση, θα στεγαστούν κατά ένα μέρος αρχείο του Δήμου και το υπόλοιπο γραφεία, ενώ στο ισόγειο και στους υπόλοιπους ορόφους θα στεγάζονται οι διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Στο υφιστάμενο κτήριο του Δημαρχείου η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου θα μεταφερθεί στο ισόγειο για να είναι άμεσα προσβάσιμη με σκάλα και ράμπα για ΑμεΑ και το υφιστάμενο πατάρι θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος αρχείου, ενώ στον 1ο και 2ο όροφο θα στεγάζονται κάποιες από τις υπηρεσίες του Δήμου, και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα σέβονται τον χαρακτήρα του υφιστάμενου κτίσματος και τη δημόσια λειτουργία του. Κάθε όροφος του υφιστάμενου τριώροφου κτηρίου έχει εμβαδόν 155,10 τ.μ., πλην του παταριού που έχει εμβαδόν 68,66 τ.μ., ενώ η επικοινωνία μεταξύ των ορόφων του υφιστάμενου και του κτηρίου κατ’ επέκταση θα πραγματοποιείται μόνο από τις σκάλες.
Το κατ’ επέκταση κτήριο θα ενωθεί με το υφιστάμενο στο επίπεδο του ημιώροφου (στο επίπεδο του παλαιού κτίσματος). Κάθε νέος όροφος (κτηρίου κατ’ επέκταση) λειτουργικά θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου με όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις. Οι όροφοι μεταξύ τους θα επικοινωνούν τόσο με σκάλες, όσο και με ανελκυστήρα για να μπορούν να εξυπηρετούνται πολίτες κάθε ηλικίας.
«Θα είναι ένα βιοκλιματικό κτήριο αναβαθμισμένο από όλες τις απόψεις με ένα πρωτοπόρο αρχιτεκτονικό σχέδιο, που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή του Βελεστίνου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νασίκας

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ