20 C
Volos
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Καταφύγιο αναζητούν οι κροίσοι της Γαλλίας – Πού επενδύουν τώρα τα family offices

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Loyalty cards με εξαιρετικά δώρα; Δες που θα κερδίσεις και πως !

Ένα κατάστημα στο Βόλο επιβραβεύει τους πιστούς πελάτες του...

Πραξικόπημα 21 Απριλίου: Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία απηύθυναν μηνύματα για...

Βασίλης Κικίλιας: Στην Κρήτη για την αντισεισμική άσκηση «Μίνωας» – Πότε θα ηχήσει το 112

Στην Κρήτη μεταβαίνει αύριο Δευτέρα (22/4) ο υπουργός Κλιματικής...

Μπορεί οι παγκόσμιες αγορές να βρίσκονται σε μια παρατεταμένη περίοδο ευφορίας, που παρά τις αναταράξεις, έχει οδηγήσει τους μεγάλους δείκτες της Δύσης σε ιστορικά υψηλά, αλλά οι πλουσιότεροι πολίτες της Γαλλίας κατευθύνουν ολοένα και περισσότερο τα οικογενειακά τους γραφεία (family offices) να επενδύσουν σε ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ η διάθεσή τους για ιδιωτικό χρέος μειώνεται και για την κρυπτογράφηση παραμένει οριακή.

«Υπάρχει μεγάλη σύγκλιση μεταξύ των οικογενειακών γραφείων και των ιδιωτικών κεφαλαίων, επειδή η απόδοση είναι γενικά καλή και υπάρχει λιγότερη αστάθεια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Frederick Crot, πρόεδρος του Association Francaise du Family Office, ή AFFO. «Οι οικογένειες θέλουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να αυξάνονται σταθερά, χωρίς αδικαιολόγητο κίνδυνο».

Τα οικογενειακά γραφεία είναι μια σχετικά νέα τάση στη Γαλλία και η AFFO – η οποία μετρά ως μέλη πλέον περισσότερους από 100 επαγγελματίες – βλέπει τεράστιες ευκαιρίες για επέκταση, ειδικά εκτός Παρισιού και μεταξύ των λεγόμενων κληρονόμων επόμενης γενιάς.

Η Γαλλία φιλοξενεί τον τιτάνα πολυτελείας Bernard Arnault, ο οποίος ίδρυσε τον όμιλο Couture-to-Campagne LVMH και είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 201,7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Η πλουσιότερη γυναίκα, η κληρονόμος της L’Oreal SA, Francoise Bettencourt Meyers, είναι επίσης Γαλλίδα, όπως και οι αδελφοί Wertheimer πίσω από τη Chanel και τον Francois Pinault, οι οποίοι ξεκίνησαν την ιδιοκτήτρια της Gucci, Kering SA.

Σε αντίθεση με τις αυξανόμενες επενδύσεις σε ιδιωτικά κεφάλαια, το ενδιαφέρον για το ιδιωτικό χρέος μειώνεται καθώς τα επιτόκια δανεισμού φαίνεται ότι θα μειωθούν αργότερα φέτος, είπε ο Crot. Τα γαλλικά οικογενειακά γραφεία επίσης γενικά αποφεύγουν τα κρυπτονομίσματα ως μια περιοχή που είναι εγγενώς επικίνδυνη και λιγότερο κατανοητή.

Περιβαλλοντικές ανησυχίες

Ο τρόπος των επενδύσεων, ωστόσο, από τη νέα γενιά των family offices έχει αλλάξει. Ο γαλλικός οργανισμός υποστηρίζει ότι οι κληρονόμοι μιας οικογενειακής περιουσίας – η «NextGen» – επικεντρώνονται σε επενδύσεις με αντίκτυπο, ειδικά περιβαλλοντικό. Εργάζεται επίσης για να αυξήσει το προφίλ των οικογενειακών γραφείων ως πηγών κεφαλαίου για τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η κατασκευή ημιαγωγών.

«Υπάρχει ανάγκη για πολλά κεφάλαια στη Γαλλία και την ΕΕ σε αυτούς τους τομείς», είπε η Evelyne Brugere, εκτελεστική αντιπρόεδρος της AFFO, στη συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι τα οικογενειακά γραφεία είναι πιθανές πηγές επειδή έχουν μετρητά, είναι μακροχρόνια και ορισμένοι θέλουν να έχουν αποτύπωμα.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ