17 C
Volos
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ζ. Μακρή: «Βράβευση Ιδρ. Λασκαρίδη για τον καθαρισμό των ακτών της Μαγνησίας με συμμετοχή μαθητών»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοβαρό τροχαίο στις Αχαρνές – Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε τοίχο ψητοπωλείου

Σοβαρό τροχαίο συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής...

Ισραήλ: Ανοίγουν τα σχολεία σήμερα – Είχαν κλείσει για λόγους ασφαλείας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσουν ξανά σήμερα,...

Ηλεία: Φωτιά σε αποθήκη όπου έμεναν εργάτες γης

Παρανάλωμα έγινε μια αποθήκη στην οποία διέμεναν εργάτες γης,...

Ισραήλ: Ομηροι κρατούνται στη Ράφα – «Θα κάνουμε το παν για να γυρίσουν σπίτια τους»

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανέφεραν χθες Κυριακή πως...

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή βράβευσε την σπουδαία περιβαλλοντική πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης με στόχο τον καθαρισμό των ακτών της Μαγνησίας σε συνεργασία και με μαθητές, μέσω προγραμμάτων των εργαστηρίων δεξιοτήτων.

Η εξάμηνη δράση του “TYPHOON PROJECT” παρουσιάστηκε από κα Εύη Λαζού – Λασκαρίδη, πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, με τον απολογισμό να είναι εντυπωσιακός καθώς το σκάφος Typhoon έμεινε στη Μαγνησία 108 ημέρες, καθάρισε 112 παραλίες, μάζεψε πάνω από 50 τόνους απορρίμματα, καλύπτοντας 482.000 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας, ενώ τα σκουπίδια που συνελέγησαν καλύπτουν 53 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο σκάφος «Τυφώνας», στην παραλία του Βόλου, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου τίμησαν το Ίδρυμα, ανέδειξαν και επιβράβευσαν την δύσκολη αποστολή απορρύπανσης των ακτών της Μαγνησίας, μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η κα Μακρή στον χαιρετισμό της συνεχάρη το Ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδη για τις συντονισμένες ενέργειες και τις πρωτοπόρες πρωτοβουλίες στην προστασία του περιβάλλοντος και τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που, μέσα από τις καινοτόμες θεματικές των εργαστηρίων δεξιοτήτων, αναλαμβάνουν δράση και αποκτούν υπεύθυνη στάση σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε την διαρκή μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που προωθεί την εκπαίδευση για την προστασία του περιβάλλοντος και καλλιεργεί δεξιότητες, όπως την κριτική σκέψη, τη συμμετοχική λήψη αποφάσεων και τους τρόπους επίλυσης προβλημάτων, έτσι ώστε η μαθητική κοινότητα να διαδραματίσει έναν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος όπου διαβιεί.

«Το σχολικό περιβάλλον, μέσα από τα εγκεκριμένα προγράμματα, που αντλούν οι εκπαιδευτικοί από την ψηφιακή πλατφόρμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προσφέρει γνώσεις και εφόδια στους μαθητές και τους εκπαιδεύει, μέσα από τις πολυποίκιλες περιβαλλοντικές δράσεις, να αγαπούν, να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, να διαμορφώσουν οικολογική συνείδηση, να σχεδιάζουν και να συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές εκστρατείες, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους, τον προβληματισμό τους για την οικολογική κρίση και την ενεργοποίησή τους με έξυπνες και καινοτόμες ενέργειες για την προστασία και διαφύλαξη της ισορροπίας του περιβάλλοντος και τη διάσωσή του».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και ευχαρίστησαν το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Λασκαρίδη, οι Δήμαρχοι Αλμυρού, Ζαγοράς – Μουρεσίου και εκπρόσωπος του Δημάρχου Ν. Πηλίου, που ωφελήθηκαν από την περιβαλλοντική δράση.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ