23 C
Volos
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Γεραπετρίτης για Ημέρα της Ευρώπης: Η Ελλάδα συμβάλλει στην ευρωπαϊκή ενοποίηση

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πενήντα χρόνια μετά τον θάνατο της Κάντι Ντάρλινγκ

Η σουπερστάρ Κάντι Ντάρλινγκ είναι συνώνυμο της απαράμιλλης γοητείας –...

Κρεμλίνο: Ο στρατός θα πραγματοποιήσει πυρηνικά γυμνάσια στον κατάλληλο χρόνο

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι τα γυμνάσια που περιλαμβάνουν...

Στη λαϊκή αγορά της Περαίας ο Κασσελάκης – «Οι Θεσσαλονικείς αξίζουν καλύτερη μεταχείριση»

Τη λαϊκή αγορά της Περαίας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε...

Μήνυμα για την Ημέρα της Ευρώπης έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας πως «σε περιόδους που διακυβεύονται η διεθνής ειρήνη και ασφάλεια, ο ρόλος της Ενωμένης Ευρώπης είναι νευραλγικός και οφείλει να στηρίζει τη διαφύλαξη της παγκόσμιας σταθερότητας».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνει δε πως «η Ελλάδα, ως ένα εκ των αρχαιότερων μελών της, συμβάλλει εδώ και περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες στην επίτευξη της ευρωπαϊκής ενοποίησης, διεύρυνσης και ολοκλήρωσης».

Όπως τονίζει, «το 1950, στην πέμπτη επέτειο από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Διακήρυξη της 9ης Μαΐου, γνωστή και ως Διακήρυξη Schuman, έθεσε τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Στόχος της Διακήρυξης ήταν η αποτροπή ενός μελλοντικού πολέμου μέσω της δημιουργίας μίας ισχυρής Ένωσης ευρωπαϊκών κρατών, δεδομένου ότι η παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί να διαφυλαχθεί αν δεν αναληφθούν δημιουργικές προσπάθειες ανάλογες των κινδύνων που την απειλούν».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση προασπίζεται τη δημοκρατία, την ελευθερία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα»

Ακολούθως προσθέτει πως «εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά η Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 πλέον κρατών-μελών, προασπίζεται ένθερμα, σε ενωσιακό και διεθνές επίπεδο, τη δημοκρατία, την ελευθερία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Καταληκτικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης επισημαίνει ότι «χρέος όλων των ευρωπαϊκών κρατών, έχοντας ως παρακαταθήκη τη Διακήρυξη Schuman, είναι να συνεχίσουν να εργάζονται με στόχο την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, της ευημερίας των πολιτών, καθώς και τη διασφάλιση της θέσης της Ευρώπης ως σημαντικού παράγοντα στη διεθνή κοινότητα».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ