21.2 C
Volos
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κίνα: Το αεροπλανοφόρο Fujian ολοκληρώνει τις παρθενικές θαλάσσιες δοκιμές του

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ: Καινοτόμο πρόγραμμα αντίστροφης συμπερίληψης

Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην ΕλλάδαGeorgeJamesTsunisπραγματοποίησε επίσκεψη στο...

Το τρίτο αεροπλανοφόρο της Κίνας, το Fujian, επέστρεψε στο ναυπηγείο Shanghai Jiangnan Shipyard περίπου στις 3 μ.μ. την Τετάρτη, αφού ολοκλήρωσε τις παρθενικές του θαλάσσιες δοκιμές. Κατά τη διάρκεια των οκταήμερων θαλάσσιων δοκιμών, το Fujian δοκίμασε τα προωθητικά και ηλεκτρικά του συστήματα και άλλο εξοπλισμό και πέτυχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Στο επόμενο στάδιο, το αεροπλανοφόρο θα πραγματοποιήσει περαιτέρω δοκιμές σύμφωνα με τα καθιερωμένα σχέδια. Η Κίνα έχει επιβεβαιώσει ότι κατασκευάζει ένα 4ο αεροπλανοφόρο.
Η ισορροπία των ναυτικών δυνάμεων προετοιμάζεται για μια αναπροσαρμογή στον Ειρηνικό Ωκεανό παρότι η Κίνα υπολείπεται αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ.

Κινέζος ναύαρχος και πολιτικός κομισσάριος επιβεβαίωσε ότι η Κίνα κατασκευάζει το τέταρτο αεροπλανοφόρο της. Η Κίνα έθεσε σε λειτουργία το πρώτο της αεροπλανοφόρο το 2012 και τώρα διαθέτει στόλο τριών πλοίων. Παρόλο που ο στόλος των αεροπλανοφόρων της Κίνας αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, εξακολουθεί να είναι μόνο το μισό του μεγέθους της δύναμης αεροπλανοφόρων του αμερικανικού στόλου του Ειρηνικού.

Αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού της Κίνας κάνει μετρήσεις μετεωρολογικών συνθηκών κατά το πρώτο ταξίδι αξιολόγησης του αεροπλανοφόρου.

Τον Μάρτιο επιβεβαιώθηκε η ναυπήγηση του τέταρτου και πιο μοντέρνου αεροπλανοφόρου

Η Κίνα φέρεται να κατασκευάζει ένα τέταρτο αεροπλανοφόρο, καθιστώντας την τη δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη αεροπλανοφόρων μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δημοσίευμα στα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ υποστήριξε τον Μάρτιο ότι θα υπάρξει ανακοίνωση «σύντομα» (τότε σύντομα), για ένα νέο αεροπλανοφόρο, μαζί με τη δημοσιοποίηση τεχνικών λεπτομερειών.

Το τέταρτο αεροπλανοφόρο μπορεί να είναι το πρώτο πυρηνικό πλοίο επιφανείας της Κίνας – ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη πλοίων και το κλειδί προς την κατεύθυνση της προβολής της κινεζικής στρατιωτικής ισχύος στο εξωτερικό. Η Κίνα διαθέτει τρία αεροπλανοφόρα: τα Liaoning, Shandong και Fujian.

Το Liaoning ξεκίνησε τη ζωή του ως αεροπλανοφόρο του σοβιετικού ναυτικού, αλλά η ΕΣΣΔ κατέρρευσε πριν προλάβει να ολοκληρωθεί. Το ημιτελές κύτος πουλήθηκε από την Ουκρανία το 1998 σε έναν επιχειρηματία του Χονγκ Κονγκ με τη δηλωμένη πρόθεση να το μετατρέψει σε πλωτό καζίνο, αλλά μεταφέρθηκε στο Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, το οποίο το ανέλαβε το 2012 ως αεροπλανοφόρο. Το Liaoning χρησιμοποιεί μια λιγότερο αποτελεσματική ράμπα σκι αντί για καταπέλτες αεροσκαφών.

H απογείωση από αεροπλανοφόρο με την παρωχημένη τεχνολογία «ράμπας του σκι».

Το Fujian είναι ουσιαστικά το πρώτο μοντέρνο αεροπλανοφόρο της Κίνας

Το Shandong (που τέθηκε σε λειτουργία το 2019) χρησιμοποιεί επίσης ράμπες σκι και κατασκευάστηκε από το μηδέν ως δοκιμή της ικανότητας της Κίνας να κατασκευάζει αεροπλανοφόρα.

Το Fujian (το οποίο μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε την κατασκευή του) κατασκευάστηκε χωρίς ράμπα σκι, και αντ’ αυτού φέρεται να χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών παρόμοιο με το αμερικανικό σύστημα EMALS στα αεροπλανοφόρα κλάσης Ford. Το Fujian, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου εγχώρια, είναι μεγαλύτερο και πιο προηγμένο από το Shandong, που τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη του 2019, και το Liaoning.

Η ανάπτυξη του Fujian αποτελεί μέρος μιας ανάπτυξης που έχει κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια του προέδρου Σι Τζινπίνγκ να καταστήσει την Κίνα την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη στην περιοχή, με ένα ναυτικό «γαλάζιων υδάτων» ικανό να προβάλλει ισχύ μακριά από τις ακτές της Κίνας. Το Fujian, το οποίο διαθέτει επίπεδο κατάστρωμα πτήσης σε όλο το μήκος του με προηγμένο σύστημα εκτόξευσης καταπέλτη για αεριωθούμενα αεροσκάφη, πήρε το όνομά του από την κινεζική επαρχία που βρίσκεται απέναντι από την Ταϊβάν.

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ