17.9 C
Volos
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ψωμί του τοστ με… αρουραίους – Σάλος στην Ιαπωνία με γνωστή εταιρεία

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φορο-έλεγχοι με νέα εργαλεία: POS, κάμερες και καταγγελίες

Φέτος, με την ενεργοποίηση νέων παρεμβάσεων, όπως διασύνδεση ταμειακών...

Ευρωεκλογές 2024: Οι κομματικές συσπειρώσεις και τα «γρήγορα ταβάνια»

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων και το πότε προσκρούουν σε...

Σύρος: Καταρρέει φάρος με ιστορία 190 ετών

Σε μια ακατοίκητη βραχονησίδα, ενάμισι ναυτικό μίλι από το...

Η επίγεια κόλαση στη Λωρίδα της Γάζας και η «θεωρία της νίκης» της κυβέρνησης Νετανιάχου επί της Χαμάς

Στους επτά και πλέον μήνες αιματοκυλίσματος και σπειροειδούς ανθρωπιστικής...

Σάλος προκλήθηκε στην Ιαπωνία όταν έγινε γνωστό ότι σε συσκευασίες ψωμιού του τοστ μεγάλης αρτοβιομηχανίας εντοπίστηκαν τμήματα αρουραίου, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ανακαλέσει περισσότερες από 100.000 συσκευασίες της δημοφιλούς μάρκας λευκού ψωμιού σε φέτες.

Το τελευταίο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από σκάνδαλα ασφάλειας τροφίμων που μαστίζουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, η οποία έχει μακροχρόνια φήμη για την αξιοπιστία των τροφίμων που εξάγει.

Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, η Pasco Shikishima Corporation ανακοίνωσε ότι διερευνά πώς τμήματα ενός «μικρού ζώου» βρέθηκαν σε δύο συσκευασίες ψωμιού σε φέτες, προσθέτοντας ότι κανείς δεν έχει νοσήσει μέχρι στιγμής μετά την κατανάλωση του προϊόντος.

Το λευκό ψωμί είναι βασικό για πολλούς Ιάπωνες όταν καταναλώνουν γεύματα δυτικού τύπου, ή «yoshoku», ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό.

Λίγο αργότερα επιβεβαίωσε στο CNN ότι τα τμήματα αυτά ανήκαν σε αρουραίο τα οποία βρέθηκαν σε μια παρτίδα λευκού ψωμιού «chojuku» —ή ψωμιού που έχει υποστεί υπερζύμωση, και είναι γνωστό για την εξαιρετικά λαστιχωτή υφή του— που κατασκευάζεται από ένα εργοστάσιο που εδρεύει σε περιοχή δυτικά του Τόκιο, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Θα ανακαλέσουμε τα παρακάτω προϊόντα που παρήχθησαν στην ίδια γραμμή εργοστασίου και θα σταματήσουμε την εν λόγω γραμμή εν τω μεταξύ για να προσδιορίσουμε την αιτία και να εφαρμόσουμε αντίμετρα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η ανάκληση αφορά περίπου 104.000 πακέτα.

Το προϊόν που ανακαλείται δεν πωλείται στο εξωτερικό, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το λευκό ψωμί είναι βασικό για πολλούς Ιάπωνες όταν καταναλώνουν γεύματα δυτικού τύπου, ή «yoshoku», ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό.

Η βιομηχανία Pasco ιδρύθηκε το 1920 και είναι ένας σημαντικός προμηθευτής αρτοσκευασμάτων που απασχολεί περισσότερους από 3.700 υπαλλήλους σε 12 εργοστάσια σε όλη τη χώρα.

Η ανάκληση δεν είναι ο μόνος φόβος στη βιομηχανία τροφίμων που έπληξε την Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια.

Θάνατοι από συμπληρώματα διατροφής

Τον Μάρτιο, οι ιαπωνικές υγειονομικές αρχές διέταξαν την απόσυρση τριών συμπληρωμάτων διατροφής που παράγονται από την Kobayashi Pharmaceutical, μια μεγάλη εταιρεία παραγωγής φαρμάκων, μετά τον θάνατο αρκετών χρηστών. Πάνω από 100 άλλοι νοσηλεύτηκαν.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο προμηθευτής τροφίμων Warabeya Nichiyo αποκάλυψε δύο περιπτώσεις όπου κατσαρίδες βρέθηκαν μέσα σε μπάλες ρυζιού που πωλήθηκαν σε ένα παντοπωλείο στη Σαϊτάμα, βόρεια του Τόκιο, σύμφωνα με το Reuters.

Ορισμένες από τις αλυσίδες φαστ φουντ που πουλούσαν τις διάσημες μπάλες ρυζιού και σούσι της χώρας υπόκεινται επίσης σε φάρσες που ονομάστηκαν «τροφική τρομοκρατία» από ανθρώπους που έγλειφαν κοινόχρηστα μπουκάλια σάλτσας σόγιας ή έτρωγαν κοινόχρηστο τζίντζερ με χρησιμοποιημένα ξυλάκια.

Η ανάκληση των προϊόντων της Pasco προκάλεσε σωρεία σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από θαμώνες που διχάζονταν μεταξύ της αγάπης τους για τα προϊόντα της εταιρείας και του σοκ από την αποκάλυψη της είδησης αυτής.

πηγή: ot.gr

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ