21.2 C
Volos
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Στο Βόλο αύριο Παρασκευή ο Κ. Λαπαβίτσας και η Φαίη Τζανετουλάκου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΗΠΑ: Ένας τους τέσσερις εφήβους καταναλώνουν καφεΐνη κάθε μέρα

Ένας στους τέσσερις γονείς στις ΗΠΑ αναφέρει ότι η...

ΟΠΕΚΑ: Αλλαγές στο πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας – Τι περιλαμβάνει

Διευρύνεται το πρόγραμμα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού που απευθύνεται...

«Εφηβεία και γονεϊκός ρόλος»: Νέο εργαστήριο για γονείς από το Δήμο Λαρισαίων

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει την έναρξη του νέου εργαστηρίου...
Ο Κώστας Λαπαβίτσας και η Φαίη Τζανετουλάκου, υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ενωτικής πρωτοβουλίας | ΜέΡα25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, επισκέπτονται το Βόλο την Παρασκευή 10 Μαΐου, με σκοπό την πραγματοποίηση μιας ανοιχτής συζήτησης με τον κόσμο του Βόλου ενόψει ευρωεκλογών, στην Πλατεία Οξυγόνου (Παγασών και Αναλήψεως) στις 7:00 μ.μ.
Λαπαβίτσας Κώστας
Πανεπιστημιακός, πρώην βουλευτής
Καθηγητής Οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Έχει εκτενές επιστημονικό έργο με διεθνή αναγνώριση σε θέματα χρηματοπιστωτικής θεωρίας, οικονομικής ανάπτυξης, νομισματικών ενώσεων και οικονομικής ιστορίας. Πιο συγκεκριμένα, ειδικεύεται στην Ιαπωνία και έχει πολυετή πείρα διαμόρφωσης αναπτυξιακής πολιτικής στην Άπω Ανατολή. Έχει διδάξει σε σειρά μεγάλων διεθνών πανεπιστημίων στο Τόκυο, την Καλιφόρνια, τη Νέας Υόρκη, το Μπουένος Άιρες, την Άγκυρα, και αλλού. Αρθρογραφεί στον παγκόσμιο και τον ελληνικό τύπο.
Από τα εφηβικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά στο εργατικό κίνημα και την πολιτική δράση της Αριστεράς στην Ελλάδα, τη Βρετανία και αλλού.
Το 2015 εξελέγη βουλευτής Ημαθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποχώρησε με τη Λαϊκή Ενότητα όταν υπογράφτηκε το Τρίτο Μνημόνιο.
Τζανετουλάκου Ευτυχία (Φαίη)
Δρ. Ιστορίας της Τέχνης
Είναι Δρ. Ιστορίας της Τέχνης ΑΠΘ, πανεπιστημιακή υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Γενική γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης, μέλος της περιβαλλοντικής συλλογικότητας Ενεργοί Πολίτες Βόλου, και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25.
Εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πάνω στη σύγχρονη Περιβαλλοντική Τέχνη.
Είναι ενεργό μέλος του αγώνα κατά της καύσης απορριμμάτων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LafargeHolcim στο Βόλο και έχει υποστεί διώξεις SLAPP. Αγωνίζεται για το δικαίωμα για καθαρό αέρα, καθαρό νερό, καθαρή διοίκηση, που θα εφαρμόζει πρακτικές φροντίδας για τους πολίτες της.
Συμμετέχει ενεργά και ακτιβιστικά σε πολλά κινήματα της χώρας για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα και σε αντίστοιχους αγώνες για το αστικό πράσινο, κατά των εξορύξεων και των ΒΑΠΕ. Υποστηρίζει το ZERO WASTE κίνημα.
spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ