21.7 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ο Νίκος Ράπτης διαψεύδει γαλλικό δημοσίευμα που τον «τοποθετεί» εναντίον του βαμβακιού

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για σήμερα...

Καρλ-Χάιντς Καμπ: Η Ουκρανία είναι η πρώτη πρόκληση για το ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία, η ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας,...

Επιδόματα: Αλλαγές για ανέργους και εργαζομένους στον τουρισμό

Από το φθινόπωρο ξεκινά η εφαρμογή του νέου επιδόματος...

Το Μαξίμου απέναντι στα μέτωπα με γιατρούς και λογιστές

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να τηρήσει μια λεπτή ισορροπία:...

Στη διάψευση γαλλικού δημοσιεύματος που τον φέρει να ανήκει στις «λίγες φωνές που ζητούν την έξοδο από το βαμβάκι» προχωρά ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Κρίσης κ. Νίκος Ράπτης.

Αναλυτικά όσα επισημαίνει: «Tην Πέμπτη 24 Απριλίου 2024 συναντήθηκα στη Λάρισα με τη δημοσιογράφο Αμελί Πουανσό (Amélie Poinssot) που πραγματοποιούσε ένα ρεπορτάζ για τη Θεσσαλία, για το ηλεκτρονικό περιοδικό Mediapart.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας, τής τόνισα πως ως αντιπεριφερειάρχης συντάσσομαι πλήρως και δεσμεύομαι να υποστηρίζω τις απόψεις της πλειοψηφίας σε όλα τα ζητήματα -και στο μέλλον της βαμβακοκαλλιέργειας στη Θεσσαλία. Της τόνισα πως άποψη της παράταξής μας, του Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα -και άποψή μου- στο ζήτημα αυτό είναι η αξιοποίηση της βαμβακοκαλλιέργειας και η αύξηση της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος. Πως χρειάζεται ανάπτυξη της μεταποίησής του και καθετοποίηση της βαμβακοπαραγωγής, με ολοκλήρωση του κύκλου παραγωγής-κατανάλωσης στη Θεσσαλία. Πως πολιτικός μας στόχος είναι να μείνουν στον τόπο μας τα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ που σήμερα σπαταλώνται ως εισαγωγές… μεταποιημένου θεσσαλικού βαμβακιού.

Καθώς προέρχομαι από τον οικολογικό χώρο, η κα Πουανσό μου ζήτησε να της διευκρινίσω τις παραδοσιακές θέσεις ενός τμήματος αυτού του χώρου, εναντίον του βαμβακιού. Το έκανα, υπογραμμίζοντάς της όμως με έμφαση πως αυτές ΔΕΝ είναι οι απόψεις μου.

Στις 6 Μαΐου 2024 είδα με έκπληξη στην ανάρτηση του ρεπορτάζ (https://www.mediapart.fr/journal/international/060524/entre-inondations-et-manque-d-eau-l-avenir-compromis-de-l-agriculture-grecque-en-thessalie) πως ανήκω δήθεν στις «λίγες φωνές που ζητούν την έξοδο από το βαμβάκι»! Στη συνέχεια παρατίθετο σε εισαγωγικά (ως δική μου άποψη!) ένα σκεπτικό που υπερακόντιζε ακόμα κι αυτό που της είχα μεταφέρει στη συζήτησή μας ως τον «αντίλογο» στη βαμβακοκαλλιέργεια.

Όσον αφορά την ποιότητα αυτού του ρεπορτάζ να τονίσω πως ουδέποτε μαγνητοφωνήθηκε η συνομιλία μας και η κα Πουανσό δεν μου απέστειλε το ρεπορτάζ με τις δηλώσεις μου για να τις εγκρίνω, όπως συνηθίζεται. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως έδρα μου είναι… τα Τρίκαλα (!) ενώ η συνάντησή μας έγινε στη Λάρισα!

Εάν είχα διαφορετική άποψη για τη βαμβακοκαλλιέργεια από εκείνη της Περιφερειακής Αρχής στην οποία ανήκω, ασφαλώς θα την είχα εκφράσει στην πλούσια αρθρογραφία και στις αναρτήσεις μου όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό όμως δεν συνέβη ούτε μια φορά!

Διαψεύδω άρα κατηγορηματικά πως δήθεν «ζητώ την έξοδο από το βαμβάκι». Αντιθέτως δηλώνω πως θα συνεργαστώ θετικά ούτως ώστε να εξασφαλιστεί πιο ικανοποιητικό εισόδημα για τους βαμβακοπαραγωγούς και αυτός ο τομέας να αποβεί ακόμα πιο ωφέλιμος για την εθνική οικονομία -όπως μπορεί και πρέπει να γίνει.

Υ.Γ. Διαψεύδω αυτό το ρεπορτάζ αμέσως μόλις έπεσε στην αντίληψή μου πως μεταφράστηκε στα ελληνικά (https://hellasjournal.com/2024/05/i-aperanti-tragodia-tis-thessalias-ke-to-minima-apo-ti-gallia-i-plimmires-i-ellipsi-nerou-ke-to-diakivevma-tou-mellontos-tis-ellinikis-georgias/) και πως οι δήθεν «απόψεις» μου έγιναν αντικείμενο σχολίων. Δεν το έκανα προηγουμένως, για τους αντίστροφους λόγους, θεωρώντας πως αν το διέψευδα αμέσως -όπως είχα σκεφθεί να το κάνω- ίσως να έκανα περισσότερο κακό παρά καλό στη συλλογική μας προσπάθεια.

ΥΓ2. Το παραπάνω κείμενο θα μεταφρασθεί στα γαλλικά και θα αποσταλεί στη διεύθυνση του Mediapart»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ