21.7 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Σε Μακρυχώρι και Άγιο Θωμά Λάρισας ο Χρήστος Κέλλας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γεωργιάδης: Δεν θα εκδώσω την απόφαση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ένα βήμα πίσω κάνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης,...

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς στη νησιωτική Ελλάδα

Συναγερμός σε σε μεγάλο μέρος της νησιωτικής Ελλάδας για...

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για σήμερα...

«Η ομολογία του Αγίου Θωμά, δικαίως ονομάζεται από τους Άγιους Πατέρες μας “σωτήριο”, καθώς πραγματικά οδηγεί στην σωτηρία όλους όσοι ομολογούν την πίστη τους στον Κύριο, εκζητώντας ταπεινά το έλεός Του. Αυτό είναι και το μεγαλείο της Ορθοδοξίας, ότι η αγκαλιά του Τριαδικού Θεού μας είναι πάντα και για όλους ανοιχτή, αρκεί να είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε και να ακολουθήσουμε το δρόμο Του».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στο Μακρυχώρι.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα με τους κατοίκους της περιοχής, σχολίασε την μεγάλη προσέλευση πιστών στις εκκλησίες της χώρας, κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, σημειώνοντας:

«Η Ορθοδοξία αποτελεί πνευματικό εφαλτήριο και πηγή δύναμης για τον Ελληνισμό. Η πίστη των Ελλήνων παραμένει σταθερή και ακλόνητή, λειτουργώντας σαν “απάγκιο” σε κάθε δυσκολία. Η παρουσία, μάλιστα, πλήθους κόσμου και δη νέων ανθρώπων, σε κάθε εκκλησιά της πατρίδας μας, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, τον άρρηκτο και βαθύ δεσμό μεταξύ Ορθοδοξίας και Έθνους.

Με οδηγό τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας, που μπολιάστηκαν με την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του έθνους, προχωρούμε με ασφάλεια, σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών, με ρίζες ισχυρές, που τίποτα δεν μπορεί να τις κλονίσει».

Το απόγευμα, ο Χρήστος Κέλλας, παρακολούθησε τον Εσπερινό και την Περιφορά της Εικόνας του Αγίου Θωμά στον φερώνυμο Ιερό Ναό στη Λάρισα, ενώ συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαρισαίων, η 1η Δημοτική Κοινότητα Λάρισας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά, σημειώνοντας:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος, θα έλεγα, που συμμετέχω στις εορταστικές εκδηλώσεις, εδώ, στη συνοικία του Αγίου Θωμά, μιας περιοχής που επλήγη με σφοδρότητα από την τελευταία θεομηνία.

Η χαρά μου, μάλιστα, μεγαλώνει αντικρίζοντας το πλήθος των Λαρισαίων, που βρίσκονται εδώ και στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας κι αναγέννησης.

Η Λάρισα χτυπήθηκε και γονάτισε, ξανστάθηκε, όμως, στα πόδια της και παρά τις καθυστερήσεις ή τις παραλείψεις που πιθανόν παρατηρούνται ως προς την αποκατάσταση των ζημιών, η πολιτεία είναι πάντα παρούσα, στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Κι όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ό, τι πρέπει μέχρι την πλήρη ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μας κι εκεί που απαιτείται θα τα φτιάξουμε όλα από την αρχή και καλύτερα απ’ ότι ήταν.

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ