21.7 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Απόστολο Θωμά ο δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γεωργιάδης: Δεν θα εκδώσω την απόφαση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ένα βήμα πίσω κάνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης,...

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς στη νησιωτική Ελλάδα

Συναγερμός σε σε μεγάλο μέρος της νησιωτικής Ελλάδας για...

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για σήμερα...

Διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Αποστόλου Θωμά στην έδρα του Δήμου Τεμπών στο Μακρυχώρι.

Το Σάββατο 11 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά στο Μακρυχώρι, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και περιφοράς της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στους δρόμους γύρω της πλατείας «ΖΗΣΗ ΛΙΟΥΠΑ». Μετά το τέλος του εσπερινού ο κόσμος, είχε την ευκαιρία να απολαύσει τα χορευτικά δρώμενα από τα Χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα.

Ο Δήμαρχος κ. Μανώλης στον σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου κ. Δήμητρα Τάσιου, τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, τον χοροδιδάσκαλο κ. Βαγγέλη Μάγειρα, καθώς και τα χορευτικά τμήματα για την πολυδιάστατη δράση τους και την συνεχή προσπάθειά τους στη διατήρηση της παράδοσης και ευχήθηκε στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες χρόνια πολλά.

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Αποστόλου Θωμά, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Μακρυχώρι, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, με τη συνοδεία ιερέων της Μητροπόλεως και καλλικέλαδων ιεροψαλτών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σωτήριο ομολογία του Αποστόλου Θωμά.

Μετά το πέρας της Θείας Πανηγυρικής Λειτουργίας ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Θωμά, όπου ο Σύλλογος Γυναικών πρόσφερε στους επισκέπτες χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα.

Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, με τη σύζυγό του Ευαγγελία, οι βουλευτές του Ν. Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, οι αντιπεριφερειάρχες Ανδριάνα Κομήτσα και Δημήτρης Τσέτσιλας, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Γκατζόγιας, Θανάσης Καραναστάσης και Νίκος Μητσογιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζωή Σαραντοπούλου, Μιχάλης Αβέλλας, Γιώργος Ντόντος και Λάμπρος Ζάρρας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άννα Καραπάνου – Μαγαλιού, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν. Δ. Γιώργος Μπλιούμης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας Κατερίνα Καραγιώργου, ο Διοικητής του Α.Τ. Τεμπών Πρόδρομος Χαρισμανίδης, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πλήθος δημοτών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ