21.7 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Λάρισα: Νέα παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το υπό δημιουργία Πειραματικό Σχολείο – Γονείς και εκπαιδευτικοί εγείρουν ερωτηματικά ασφάλειας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα παρέμβαση πραγματοποίησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας το απόγευμα της Πέμπτης, γονείς και εκπαιδευτικοί από τα 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Λάρισας, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την αντίθεσή τους στην απόφαση να λειτουργήσει Πειραματικό Σχολείο στο υφιστάμενο κτηριακό συγκρότημα.

Στο αίτημα που απέστειλαν προς το σώμα, αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «δεν εκπονήθηκε κανένα σχέδιο και καμιά μελέτη για τη δυνατότητα συνύπαρξης δύο διαφορετικών σχολείων στον ίδιο χώρο, γεγονός που ουσιαστικά θα «στοιβάξει» πλήθος μαθητών δημιουργώντας πολλά προβλήματα», ενώ ερωτούν «εάν υφίσταται μελέτη για τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις ασφαλούς συστέγασης (διεύρυνσης της συστέγασης κατά τον ακριβέστερο χαρακτηρισμό)».

Στην τοποθέτησή του, ο εκπρόσωπός τους, εκπαιδευτικός του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου κ. Γιάννης Τσακνάκης, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι για την ασφάλεια και με βάση αυτά που αναφέρονται μέσα από το υπουργείο δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Είναι παράλογο να τελειώνει η χρονιά, 1η Σεπτέμβρη θα πρέπει να λειτουργήσουν δύο σχολεία και να μην ξέρει κανείς πώς θα λειτουργήσουν…»

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος τόνισε μεταξύ άλλων πως «όλα όσα γίνονται, γίνονται σε συνεννόηση με το υπουργείο. Ό,τι γίνεται, γίνεται σύμφωνα με το νόμο… Το 2ο Γυμνάσιο και 2οΛύκειο δεν καταργούνται. Εάν φθάσουμε σε σημείο που το υφιστάμενο κτηριακό συγκρότημα δεν επαρκεί, το βέβαιο είναι πως θα μείνουν το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο».

Σχολίασε επίσης δηκτικά, πως η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε από την επιτροπή παιδείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και για το λόγο αυτό ο νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Δεληγιάννης – σε αντίθεση με την αρνητική ψήφο της υπόλοιπης παράταξής του στις αρχές του έτους – είχε ψηφίσει λευκό.

«Υπάρχει ανησυχία μήπως οδηγηθούμε σε δύσκολες καταστάσεις χωρίς να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία ενός καινούριου κτηριακού συγκροτήματος» σχολίασε από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

«Αποδεικνύεται πως η λογική της Δημοτικής Αρχής είναι πάμε κι όπου βγει. Αυτό που χαρακτηρίζει το Ελληνικό κράτος» είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπερίωσης κ. Πέτρος Κρίκης.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την συνεδρίαση:

                 

newsroom onlarissa.gr / φωτό: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ