28.4 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Κολοκυθοανθοί από τον Μπουργάνη στην Αγριά και μύρισε καλοκαίρι..

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΗΠΑ: Θρίλερ για την πρωτιά στις εκλογές – Ο Τραμπ θέλει να βάλει τέλος στον «μήνα του μέλιτος» της Χάρις

Σε μια στιγμή πρωτοφανούς αναταραχής στη σύγχρονη αμερικανική πολιτική...

Λάρισα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω μετακόμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου του...

«Dream On Baby»: Παιδικές αναμνήσεις 33 καλλιτεχνών σε ένα βιβλίο

«Κατέβαλα όλη μου την προσπάθεια για να σπάσω τα...

Τιραμισού: Το πιο διάσημο ιταλικό γλυκό και η άγνωστη ιστορία του

Όταν σκέφτεστε την ιταλική κουζίνα, οι πρώτες σκέψεις που...

Οι κολοκυθοανθοί  αποτελούν μια εξαιρετική λιχουδιά στην ελληνική κουζίνα, ιδίως το καλοκαίρι.

Και στο   οπωροπαντοπωλείο του Μπουργάνη στην Αγριά θα βρείτε τους καλύτερους!
Οι κολοκυθοανθοί είναι πλούσιοι σε βιταμίνες A και C, καθώς και σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Παρασκευή και Συνταγές

Στην ελληνική κουζίνα, οι κολοκυθοανθοί χρησιμοποιούνται σε διάφορες συνταγές.

Ένας από τους πιο γνωστούς τρόπους παρασκευής είναι οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί. Συνήθως γεμίζονται με μείγμα από ρύζι, μυρωδικά όπως ο άνηθος και ο δυόσμος, και μερικές φορές προστίθεται και τυρί φέτα.

Αφού γεμιστούν, μαγειρεύονται σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, δημιουργώντας ένα νόστιμο και αρωματικό πιάτο.

Εκτός από το γέμισμα, οι κολοκυθοανθοί μπορούν να τηγανιστούν σε ελαφρύ κουρκούτι, δίνοντας τραγανή και γευστική αίσθηση. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες ή ως διακοσμητικά σε πιάτα, προσδίδοντας χρώμα και φρεσκάδα.

Και καλή μας όρεξη!

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ