33.2 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Επίθεση Τατσόπουλου στον Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μίμης Πλέσσας: Συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής με μία μεγάλη γιορτή στο Θέατρο Παλλάς

Μια ανεπανάληπτη μουσική γιορτή αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια του...

«Το Βασίλειο Του Πλανήτη Των Πιθήκων» στο Disney+ από 2 Αυγούστου

Η μοίρα του κόσμου διακυβεύεται, με την εντυπωσιακή, νέα...

Χιροσίμα: Όταν έσβησε ο ήλιος – Μνήμες των hibakusha της Ιαπωνίας για την κόλαση που έζησαν

Χιροσίμα 08:15 στις 6 Αυγούστου 1945.Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν...

Δύο συλλήψεις σε Λάρισα και Φάρσαλα για μουσική στη διαπασών

Συνελήφθησαν, σήμερα Σάββατο τις μεταμεσονύχτιες ώρες στη Λάρισα και...

Προσωπική επίθεση στον Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο εξαπέλυσε σήμερα το πρωί μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook ο Συγγραφέας και πρώην Βουλευτής του Σύριζα Πέτρος Τατσόπουλος χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον ιεράρχη ότι παριστάνει τον ηλίθιο.

«Προφανώς ο μητροπολίτης Λάρισας δεν είναι ηλίθιος -κάθε άλλο- αλλά εν προκειμένω παριστάνει τον ηλίθιο. Κανένας και ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι… διδάσκουν πως οι άγιοι είχαν πολλά κεφάλια. Ανακάλυψαν τώρα και το σόφισμα περί θραυσμάτων κρανίων για να δικαιολογήσουν πώς γίνεται και το κρανίο (η κάρα) του ίδιου αγίου να βρίσκεται ταυτοχρόνως σε διάφορες μονές ανά την υφήλιο. Για κακή τους τύχη έχουν καταγραφεί ολόκληρα κρανία των… ίδιων αγίων, την ίδια ώρα και στιγμή ανά την υφήλιο, ενώ για το εμπόριο κρανίων και οστών αγνώστων, αναβαπτισμένων με ονόματα “αγίων” κατά το δοκούν, η ελληνική και η διεθνής βιβλιογραφία είναι ήδη τεράστια», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Αφορμή για το ξέσπασμα του Συγγραφέα και πρώην Βουλευτή, στάθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, ο οποίος με αφορμή την έλευση της κάρας του Αγίου Παντελεήμονος στην πόλη της Λάρισας, τόνισε πως, «Μην μας λένε κάποιοι ανοησίες ότι δήθεν διδάσκουμε ότι οι άγιοι είχαν πολλά κεφάλια γιατί δεν είμαστε τόσο ανόητοι στην εκκλησία».

Πρόσθεσε δε, «Όσοι νομίζουν ότι μπορούν μέσα από τέτοιες ανοησίες να κοροϊδέψουν τον κόσμο και να κλονίσουν την πίστη των ανθρώπων, μάλλον δεν ξέρουν από εκκλησία και από ανθρώπους. Μάλλον δεν ξέρουν και πόσο σοβαροί είμαστε και πόσο ευαίσθητοι, ιδίως σε θέματα προστασίας λειψάνων, ιδίως σε θέματα κηρύξεως της πίστης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα, θέλοντας ωστόσο να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους διαδίδουν το αντίθετο και προκαλούν με τα λεγόμενά τους το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών.

Πηγή: trikalaola.gr 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ