22.8 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Γάζα: «Σκηνικό καταστροφής» – Το νοσοκομείο Αλ-Άκσα «πλημμύρισε» με νεκρούς και τραυματίες

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισχυρός σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε...

Μεξικό: Ο Ομπραδόρ ζητά “πλήρη αναφορά” για τη σύλληψη του αρχηγού του καρτέλ Σιναλόα

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ  ζήτησε...

Χόλιγουντ: Νέα απεργία πλήττει την Μέκκα του θεάματος

Ξανά εκτός… λειτουργίας τίθεται το Χόλιγουντ. Αυτή τη φορά...

Νέα Αριστερά: Η ΝΔ οδηγεί σε κατάρρευση την ψυχική υγεία και το ΕΣΥ

Παρέμβαση στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία...

Φωτιά στην Καρδίτσα – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Φωτιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Συκεώνας στην...

Η πολύνεκρη επίθεση του Ισραήλ στο σχολείο του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα έχει «πλημμυρίσει» το νοσοκομείο Αλ-Άκσα με θύματα και τραυματίες, με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να το περιγράφουν ως «βυθιζόμενο πλοίο».

«Δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σφαγιάστηκαν ενώ κοιμόντουσαν», καταγγέλλει η Oxfam International.

Αιγύπτιοι και Καταριανοί διαμεσολαβητές φαίνεται να λένε ότι αναμένουν ότι η Χαμάς θα υποβάλει την επίσημη απάντησή της στην τελευταία πρόταση για κατάπαυση του πυρός τις επόμενες ημέρες, καθώς η πίεση συνεχίζει να αυξάνεται και στο Ισραήλ και στην παλαιστινιακή οργάνωση για να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα σταματήσει τον καταστροφικό πόλεμο.

Δείτε live

Όλες οι εξελίξεις στο in

09:30 Ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν πολλές επιδρομές στη Δυτική Όχθη

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μεταδίδει ότι έγιναν πολυάριθμες επιδρομές ισραηλινών στρατευμάτων και στρατιωτικών οχημάτων σε κοινότητες, χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά τη δολοφονία νωρίτερα τριών νέων στην Τζενίν.

Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην κηδεία για τους τρεις Παλαιστίνιους νέους, ηλικίας 17 έως 24 ετών, οι οποίοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις την Πέμπτη.

Οι περιοχές στις οποίες έγιναν έφοδοι κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί της Παρασκευής:

  • Στη γειτονιά Αμπού Σνέινα στην πόλη της Χεβρώνας
  • Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές πήραν θέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Έιν στη Ναμπλούς, ενώ έγινε έφοδος σε ένα σπίτι στον καταυλισμό και έρευνες σε κτίρια στα περίχωρα του καταυλισμού, σύμφωνα με το Wafa. Οι κάτοικοι της περιοχής ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό για να αποτρέψουν την εισβολή
  • Τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε επιδρομή στις πόλεις Σιλάτ, αλ-Νταχρ και αλ-Φαντακουμίγια που βρίσκονται νότια της Τζενίν, όπου σπίτια Παλαιστινίων ερευνήθηκαν από στρατιώτες που συνοδεύονταν από αστυνομικούς σκύλους
  • Ισραηλινοί στρατιώτες έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χρησιμοποίησαν ένα επιβλαβές αέριο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους ντόπιους Παλαιστίνιους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να αντισταθούν σε επιδρομή στο χωριό Χουσάν, δυτικά της Βηθλεέμ
  • Τα ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν επίσης στην κοινότητα του χωριού Χάλετ αλ-Φάρα, νότια της Χεβρώνας, όπου έψαξαν και λεηλάτησαν σπίτια πριν αποχωρήσουν

09:21 Η στιγμή που κτίριο κατοικιών βομβαρδίζεται στην Ντέιρ ελ-Μπάλαχ

Οι IDF συνεχίζουν να βομβαρδίζουν σχεδόν σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας.

Βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή που κτίριο κατοικιών βομβαρδίζεται στην Ντέιρ ελ-Μπάλαχ στην κεντρική Γάζα.

09:11 Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στο Μόντρεαλ

Η αστυνομία του Μόντρεαλ έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ την Πέμπτη.

Η αστυνομία σχημάτισε αρχικά ένα οδόφραγμα στο δρόμο, αλλά καθώς η διαδήλωση διογκώθηκε και επεκτάθηκε στην πλατεία της πανεπιστημιούπολης, αναπτύχθηκαν περισσότεροι αστυνομικοί με εξοπλισμό των ΜΑΤ. Μια ώρα μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας, η αστυνομία εισήλθε στο κτίριο διοίκησης, όπου οι διαδηλωτές είχαν οχυρωθεί.

Έκλεισαν τα παράθυρα και αφαίρεσαν τα υλικά των διαδηλωτών.

Η Αλληλεγγύη για τα Παλαιστινιακά Ανθρώπινα Δικαιώματα (SPHR) του ΜακΓκιλ δημοσίευσε μια λεπτομερή δήλωση στο Telegram, επικρίνοντας το πανεπιστήμιο για την απόρριψη των αιτημάτων τους να αποεπενδύσουν από εταιρείες που συνδέονται με το Ισραήλ.

«Οι φοιτητές οχυρώθηκαν στο εσωτερικό για να διεκδικήσουν το πανεπιστήμιο, το οποίο συνεχίζει να χρηματοδοτεί και να υποστηρίζει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Καθώς οι σιωνιστικές δυνάμεις προελαύνουν στη Ράφα, διαπράττοντας φρικαλεότητες, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΜακΓκιλ διατηρούν ξεδιάντροπα τις οικονομικές και ακαδημαϊκές διασυνδέσεις τους», σημειώνεται.

Δείτε βίντεο:

09:02 Μικρός Παλαιστίνιος τραυματίστηκε μετά από έκρηξη έπειτα από την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Χαν Γιουνίς

Ο μικρός Μοχάμεντ τραυματίστηκε μετά από έκρηξη από υπολείμματα πυρομαχικών που άφησε πίσω του ο ισραηλινός στρατός στη Χαν Γιουνίς στη Γάζα.

Δείτε σχετικό βίντεο από το Quds News Network:

08:52 Ο ΟΗΕ προειδοποιεί τον ισραηλινό στρατό για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου μετά την επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ

Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ δήλωσε ότι η αποτυχία του ισραηλινού στρατού να εξασφαλίσει «διάκριση, αναλογικότητα και προφύλαξη» στις επιθέσεις του που έχουν σκοτώσει Παλαιστίνιους αμάχους θα μπορούσε να ισοδυναμεί με παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Απαντώντας μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους σε σχολείο που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κέντρο της Γάζας, το γραφείο του ΟΗΕ για τα δικαιώματα δήλωσε ότι ο ισχυρισμός του Ισραήλ ότι Παλαιστίνιοι μαχητές χρησιμοποιούσαν το σχολείο δεν δικαιολογεί μια τέτοια επίθεση.

Η παρουσία μαχητών «δεν θα επέτρεπε ούτε θα δικαιολογούσε παραβιάσεις» των αρχών του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου για τη διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών κατά τη διεξαγωγή επιθέσεων, καθώς και για την αναλογικότητα και την προφύλαξη ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν στοχοποιούνται άμαχοι, ανέφερε ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του.

«Σημειώνουμε με ανησυχία ότι η επίθεση αυτή ακολουθεί ένα χτύπημα την περασμένη εβδομάδα σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων που άφησε πίσω του τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιους νεκρούς», ανέφερε το γραφείο του ΟΗΕ για τα δικαιώματα.

08:43 Νέα επίθεση των IDF σε στόχους της Χεζμπολάχ

Οι IDF λένε ότι χτύπησαν στρατιωτικά κτίρια της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

08:34 Μια σύντομη σύνοψη των τελευταίων εξελίξεων

  • Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ και τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι, που βρίσκεται επίσης στο κέντρο της Γάζας.
    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απέτισε φόρο τιμής στο προσωπικό του ΟΗΕ που έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος πέρυσι, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει «πλήρης απολογισμός» για τους 135 υπαλλήλους της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) που σκοτώθηκαν στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Γάζας
  • Το Ισραήλ αντιτίθεται κατ’ ιδίαν σε μια προσπάθεια των ΗΠΑ να περάσει ένα ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα οδηγούσε σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αναφέρει το Associated Press
  • Νυχτερινές επιδρομές του ισραηλινού στρατού πραγματοποιήθηκαν σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά τη δολοφονία την Πέμπτη τριών Παλαιστινίων νέων στην Τζενίν
  • Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει προσκληθεί να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του αμερικανικού Κογκρέσου στις 24 Ιουλίου
  • Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης προκρίθηκε στον τελικό γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της, με ισοπαλία 0-0 εναντίον του Λιβάνου, αναφέρει το AP

Η Εθνική Παλαιστίνης. Πηγή φωτογραφίας: REUTERS / Ibraheem Al Omari

08:24 Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου ακούει τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την επιχείρηση στη Ράφα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη στο ABC News ότι πιστεύει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έλαβε υπόψη του τις αμερικανικές ανησυχίες σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Ράφα της νότιας Γάζας.

«Νομίζω ότι με ακούει. Θα πήγαιναν στη Ράφα με πλήρη ισχύ, θα εισέβαλαν σε όλη τη Ράφα, θα έμπαιναν στην πόλη… Δεν το έκαναν αυτό», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Και αυτό που έκαναν είναι ότι δέχθηκαν μια σημαντική συμφωνία», πρόσθεσε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στην ισραηλινοαμερικανική πρόταση τριών σταδίων που παρουσίασε στις 31 Μαΐου.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι η Χαμάς πρέπει ακόμη να αποδεχθεί την πρόταση. «Υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, υποστηρίζεται από τους Σαουδάραβες, υποστηρίζεται σχεδόν από ολόκληρο τον αραβικό κόσμο. Θα το δούμε, είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή», τόνισε ο Μπάιντεν.

Ερωτηθείς αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει τη συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι, ο Μπάιντεν απάντησε «δημοσίως δήλωσε ότι το κάνει».

«Πρέπει να φτάσουμε σε κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη:

08:16 «Σκηνικό καταστροφής» – Το νοσοκομείο Αλ-Άκσα «πλημμύρισε» με νεκρούς και τραυματίες

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα, 245η ημέρα του πολέμου, τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ, Δυτική Όχθη και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε για όσα προηγήθηκαν εδώ



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ