21.7 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του Ισραήλ – Πώς την χρησιμοποιεί για να έχει σύμμαχους τις ΗΠΑ

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για σήμερα...

Καρλ-Χάιντς Καμπ: Η Ουκρανία είναι η πρώτη πρόκληση για το ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία, η ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας,...

Επιδόματα: Αλλαγές για ανέργους και εργαζομένους στον τουρισμό

Από το φθινόπωρο ξεκινά η εφαρμογή του νέου επιδόματος...

Το Μαξίμου απέναντι στα μέτωπα με γιατρούς και λογιστές

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να τηρήσει μια λεπτή ισορροπία:...

Το Ισραήλ προσπάθησε να κερδίσει την αμερικανική υποστήριξη για τον πόλεμο που διεξάγει εδώ και μήνες στη Γάζα, με μια μυστική εκστρατεία επιρροής που στόχευε αμερικανούς βουλευτές και πολίτες, σύμφωνα με τους New York Times.

Το Υπουργείο Υποθέσεων Διασποράς του Ισραήλ ανέθεσε το σχέδιο και το χρηματοδότησε με ποσό 2 εκατομμυρίων δολαρίων, προσλαμβάνοντας μια εταιρεία πολιτικού μάρκετινγκ που ονομάζεται Stoic για να πραγματοποιήσει την επιχείρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι στους Times.

Πώς χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η καμπάνια δημιούργησε εκατοντάδες ψεύτικους λογαριασμούς που προσποιούνται ότι είναι φιλο-ισραηλινοί Αμερικανοί στο Facebook, καθώς και στο X, το Instagram και το YouTube, όπως αποκάλυψε η Meta σε μια αναφορά που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ορισμένοι από τους λογαριασμούς στόχευαν πάνω από δώδεκα μέλη του Κογκρέσου -ιδιαίτερα Δημοκρατικούς όπως ο εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης Hakeem Jeffries, ο γερουσιαστής της Γεωργίας Raphael Warnock και ο εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης Ritchie Torres- πιέζοντάς τους να χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, ανέφεραν οι Times.

Η Meta ανέφερε στην έκθεσή της ότι είχε εντοπίσει την εκστρατεία παραπληροφόρησης, την οποία συνέδεσε με την Stoic, και αφαίρεσε τους λογαριασμούς.

Η OpenAI δημοσίευσε επίσης μια έκθεση την περασμένη εβδομάδα ανακοινώνοντας και από μέρους της την κατάργηση κακόβουλων παραγόντων που συνδέονται με τη Stoic, για την οποία η εταιρεία τεχνολογίας ανέφερε ότι χρησιμοποιούσε το ChatGPT για να δημιουργήσει και να διαδώσει περιεχόμενο σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα.

Μυστική εκστρατεία

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν στους New York Times ότι η μυστική εκστρατεία ξεκίνησε τον Οκτώβριο, λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

Στην αρχή της, η επιχείρηση αναζήτησε Ισραηλινούς με γνώσεις τεχνολογίας να γίνουν «πολεμιστές για το Ισραήλ» και να διεξάγουν «ψηφιακές εκστρατείες» υποστήριξης του πολέμου στη Γάζα, ανέφεραν οι Times, που επικαλέστηκαν μηνύματα από Ισραηλινούς αξιωματούχους και ηχογραφήσεις συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Όμως, το σχέδιο του Ισραήλ δεν είχε μεγάλη επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τόσο το OpenAI όσο και το Meta δήλωσαν στις αναφορές τους ότι η καμπάνια επιρροής δεν έχει δημιουργήσει ουσιαστική δέσμευση από πραγματικούς χρήστες.

Επίσης, δεν φαίνεται να αλλάζει τη γνώμη των μέσων Αμερικανών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, το 55% των Αμερικανών αποδοκιμάζει τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα — και μόλις το 36% εγκρίνει, από 50% τον Νοέμβριο.

Το Ισραήλ, ωστόσο, έχει σημειώσει κάποια επιτυχία στην εξασφάλιση της αμερικανικής χρηματοδότησης για τον πόλεμό του, με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να δεσμεύεται να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές της Χαμάς κάνουν πλέον λόγο για πάνω από 35.000 νεκρούς, κυρίως άμαχους, από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με το Reuters. Ενώ και το Ισραήλ, από τη μεριά του, έχει πει ότι δεν επιβραδύνει σύντομα, παρά την ώθηση της κυβέρνησης Μπάιντεν να καταλήξει σε κατάπαυση του πυρός. Η Χαμάς, εν τω μεταξύ, δεν έχει ακόμη συμφωνήσει με όρους για μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών.

Πηγή: OT.GR

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ