21.7 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Λαλάρια: Η εντυπωσιακή παραλία της Σκιάθου με τα φημισμένα βότσαλα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γεωργιάδης: Δεν θα εκδώσω την απόφαση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ένα βήμα πίσω κάνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης,...

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς στη νησιωτική Ελλάδα

Συναγερμός σε σε μεγάλο μέρος της νησιωτικής Ελλάδας για...

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για σήμερα...

Η Σκιάθος, το νησί των 60 παραλιών, αποτελεί σταθερά δημοφιλή προορισμό το καλοκαίρι και ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της φύσης και της διασκέδασης.

Η κοσμοπολίτισσα των Σποράδων με το άφθονο πράσινο, τα γραφικά τοπία, τις εντυπωσιακές παραλίες και τη νυχτερινή διασκέδαση, υπόσχεται διακοπές που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Άλλωστε, είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά, όχι μόνο των Σποράδων, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, με τις παραλίες της να είναι και το μεγάλο της ατού. Ανάμεσά τους και η παραλία Λαλάρια, που αν και δυσπρόσιτα, κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνουν πλήθος τουριστών από όλο τον κόσμο που τα επιλέγουν για να κολυμπήσουν στα πεντακάθαρα νερά τους, με φόντο το σχεδόν απόκοσμο τοπίο.

Η παραλία Λαλάρια, δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες της Σκιάθου. Αν, δηλαδή εδώ περιμένετε να δείτε ολόγυρά σας πράσινο και δέντρα να φτάνουν μέχρι την ακτή, το ξεχνάτε.

Στα Λαλάρια το τοπίο είναι άγονο και άγριο, με τον επιβλητικό βράχο που δεσπόζει να σχηματίζει έναν κλειστό όρμο με γαλανά νερά. Μάλιστα, ο βράχος εκτείνεται μέσα στη θάλασσα, σχηματίζοντας μια πύλη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν «Τρύπια Πέτρα». Στο σημείο αυτό, μπορείτε να απολαύσετε ατελείωτες βουτιές.

Το ιδιαίτερο όνομα Λαλάρια οφείλεται στην ομώνυμη λέξη της σκιαθιώτικης διαλέκτου, με την οποία περιγράφονται τα ευμεγέθη, λευκά και ολοστρόγγυλα βότσαλα, που «λαλαρίζουν» στον ήλιο, όπως λένε οι ντόπιοι.

Εξάλλου, εκτός από το απόκοσμο τοπίο και τα νερά της, η παραλία είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο και για τα βότσαλα αυτά. Προσοχή, όμως, μπορείτε να τα θαυμάσετε όσο θέλετε, αλλά απαγορεύεται αυστηρά να πάρετε κάποιο μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ