21.7 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Λάρισα: Ξεκίνησε η διημερίδα για τον γαστρικό καρκίνο – Ζαχαρούλης: «Έχουμε τετραπλασιάσει την 5ετή επιβίωση των ασθενών» (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τις αλήθειες και τους μύθους που επικρατούν αναφορικά με τον καρκίνο του στομάχου συζήτησαν ειδικοί και καταξιωμένοι γιατροί σε σχετική διημερίδα που ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας από τη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκτός από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα, η συνάντηση έχει στόχο τον προσανατολισμό σε νέες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας, καθώς οι ραγδαίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις αλλάζουν καθημερινά και σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη προσαρμογών, αλλαγών, νέων δοκιμών και μελετών.

«Ο καρκίνος του στομάχου είναι ένα νόσημα στο οποίο έχει επιτευχθεί πολύ σημαντική πρόοδος τα τελευταία 10 χρόνια. Έχουμε τετραπλασιάσει την πενταετή επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του στομάχου με τις σύγχρονες μεθόδους, που αφορούν την χημειοθεραπεία, αλλά βέβαια και με τις πιο σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές» δήλωσε ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής κ. Δημήτριος Ζαχαρούλης.

Όπως εξήγησε «ο καρκίνος του στομάχου στα πολύ πρώιμα στάδια είναι ιάσιμος σχεδόν στο 100 %. Γι’ αυτό κι εμφατικά δηλώνω ότι η γαστροσκόπηση είναι μία εξέταση, που θα πρέπει καθένας μας να κάνει. Να επισκεφτεί το γαστρεντερολόγο του, ο οποίος θα ορίσει τη συχνότητα της εξέτασης προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα όσο πιο προχωρημένο στάδιο βρίσκεται -όπως και σε άλλους καρκίνους- τα αποτελέσματα είναι και λιγότερο ενθαρρυντικά, άρα η έμφαση δίνεται στην πρώιμη διάγνωση του γαστρικού καρκίνου.»

Στην διημερίδα είναι προσκεκλημένοι κι ομιλητές από το εξωτερικό:

  1. Ahmet Çoker, Professor of Surgery, School of Medicine,
  2. Ege University, Izmir. Chairperson of E-AHPBA Audit Committee
  3. Mr. Moorthy Krishna, Senior Consultant
  4. Hammersmith Upper GI Surgery Department, Imperial College London

Δείτε βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ