29.5 C
Volos
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Παπαπέτρος: Στον δρόμο για την κάλπη οι πολίτες του Βόλου να θυμηθούν ποιοι ευθύνονται για τον εκφασισμό της πόλης

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Ζερόμ Καλούτα από τη Eurovision στα χωριά της Λάρισας: Η βουτιά στα ιαματικά νερά και τα μπλουζ με τον Λαρισαίο αγρότη

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 στις 19:15, η εκπομπή «Φτάσαμε» ολοκληρώνει το ταξίδι της για...

Έξαρση κοκκύτη γιατί δεν κάνουμε αναμνηστικό εμβόλιο

Ραγδαία είναι η αύξηση του κοκκύτη το τελευταίο πεντάμηνο...

Ενώπιον πολλαπλών κρίσεων η G7

Στην Ιταλία πραγματοποιείται η σύνοδος της G7, με την...

Η εργασία εξ αποστάσεως ήρθε για να μείνει – Από την πανδημία στην… κανονικότητα

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη του μεγάλου πειράματος της...

Καύσωνας: Τους 43 βαθμούς θα «αγγίξει» ο υδράργυρος

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η επέλαση του καύσωνα στην...

Το μήνυμα ότι η άρνηση τοποθέτησης για τον συνεχιζόμενο εκφασισμό των θεσμών στον Δήμο Βόλου συνιστά ευθεία συγκάλυψη και έμμεση επιβεβαίωση της αντιδημοκρατικής πρακτικής που συνεχίζεται στην πόλη, στέλνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Παπαπέτρος, με δήλωσή του για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ενόψει της προσφυγής στην κάλπη, ο κ. Παπαπέτρος καλεί τους πολίτες να αναλογιστούν ποιοι στήριξαν ή ευθύνονται για την έκπτωση της δημοκρατίας και τον εκχυδαϊσμό του δημόσιου λόγου στην πόλη και να πράξουν αναλόγως.

Η δήλωση του κ. Παπαπέτρου:

Μεθαύριο ψηφίζουμε για την ανάδειξη Ελλήνων αντιπροσώπων στο Ευρωκοινοβούλιο. Σε αντίθεση με την παράταξη που ασκεί αυτή την στιγμή τη διοίκηση στο Δήμο Βόλου, η οποία αποτελείται σε ποσοστό πάνω από 90% από στελέχη, μέλη ή φίλους του κυβερνώντος κόμματος, ίσως ακόμη και από υποστηρικτές εξωσυστημικών ακροδεξιών μορφωμάτων, στη δική μας δημοτική παράταξη εκπροσωπείται το σύνολο σχεδόν του πολιτικού φάσματος της χώρας, και σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων, αλλά και μελών και φίλων. Έτσι, δεν μας επιτρέπεται και δεν θα το επιδιώκαμε εξάλλου, να προκρίνουμε ή να προτείνουμε συγκεκριμένες επιλογές στους πολίτες του Δήμου μας.

Αυτό όμως δεν μας στερεί το δικαίωμα να ζητήσουμε – όπως συνεχώς ζητούμε – από τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν δημοσίως, εκτός από τα γενικότερα ευρωπαϊκά και εθνικά ζητήματα, και γι’ αυτά που αφορούν τον τόπο μας. Αυτά δηλαδή που, εκτός των άλλων, αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών από τις φωτιές και τις πλημμύρες στην πόλη μας, που ακόμη αναμένει ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια, αλλά και αυτά που αφορούν τον συνεχιζόμενο εκφασισμό των θεσμών στον Δήμο μας, φαινόμενο που δεν άρχισε μόνο του και που επίσης δεν εξελίσσεται αυτοματοποιημένα. Η άρνηση τοποθέτησης δεν συνιστά διακριτική αποχή και σεβασμό στην αυτοδιοίκηση, αλλά ευθεία συγκάλυψη και έμμεση επιβεβαίωση της αντιδημοκρατικής πρακτικής που συνεχίζεται στην πόλη μας.

Καλούμε όμως – και κυρίως αυτούς – τους πολίτες της πόλης μας να θυμηθούν όλους εκείνους, πολιτικά κόμματα δηλαδή και εκπροσώπους τους, που στήριξαν ή ευθύνονται, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, για την έκπτωση της δημοκρατίας και τον εκχυδαϊσμό του δημόσιου λόγου στο Δήμο μας και αναλόγως να πράξουν.

Ευχόμαστε στους υποψηφίους από τον τόπο μας που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, καλή επιτυχία!

 

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ