21.7 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Στήριξη του ΚΚΕ στους αγρότες της Αγιάς για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για σήμερα...

Καρλ-Χάιντς Καμπ: Η Ουκρανία είναι η πρώτη πρόκληση για το ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία, η ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας,...

Επιδόματα: Αλλαγές για ανέργους και εργαζομένους στον τουρισμό

Από το φθινόπωρο ξεκινά η εφαρμογή του νέου επιδόματος...

Το Μαξίμου απέναντι στα μέτωπα με γιατρούς και λογιστές

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να τηρήσει μια λεπτή ισορροπία:...

Τη στήριξή του στους Αγιώτες αγρότες που βγάζουν τα τρακτέρ τους στον δρόμο για μια ακόμη φορά την Κυριακή των ευρωεκλογών, δηλώνει η ΚΟΒ Αγιάς του ΚΚΕ με την εξής ανακοίνωση:

«Δυνατό ΚΚΕ, δύναμη και ελπίδα για τους αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτών.

Η Κομματική οργάνωση Αγιάς του ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό σας, στηρίζει τις κινητοποιήσεις που οργανώνετε για την επιβίωση σας, για να συνεχίσετε να παράγετε και να ζείτε στον τόπο σας. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση πρέπει να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους για καταβολή άμεσων και στο 100% αποζημιώσεων για τις καταστροφές που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβρη.

 Η ίδια η ζωή φανερώνει πως οι ανάσες ανακούφισης έρχονται όταν, μαζικά και συντονισμένα, βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα με τα τρακτέρ ή με άλλες μορφές. Όταν δυναμώνει η κοινή δράση με τον υπόλοιπο λαό που έχει κοινά προβλήματα εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών.

 Με το ίδιο κριτήριο πρέπει να πάμε και στην κάλπη, να ψηφίσουμε όπως αγωνιζόμαστε καθημερινά.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ , που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα σας, που επικαλείται τις «αντοχές» της οικονομίας και «ξύνει τον πάτο του βαρελιού» όταν πρόκειται για τις διεκδικήσεις του εργαζομένου λαού, για να βρίσκονται πάντα «στον αφρό» τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η «σταθερότητα» που θέλει να διαφυλάξει η ΝΔ , σημαίνει να μειώνεται κάθε χρόνο το εισόδημα του αγρότη, να φοβάται για την παραγωγή του όταν βρέχει ή ρίχνει χαλάζι, να μειώνονται οι ενισχύσεις, να μην παίρνει αποζημιώσεις και να μην ξέρει αν θα μπορεί να καλλιεργήσει την επόμενη χρονιά. Την ίδια ώρα όμως, οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, το κράτος συνεχίζει να ξοδεύει μισό εκατομμύριο ευρώ την ημέρα για να περιφρουρεί η φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Καταδικάζουμε τα κόμματα της ΚΑΠ , της ΕΕ

 «Μαύρίζουμε» τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα και ευθύνονται για τα διαχρονικά προβλήματα σας.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, «Νέα Αριστερά», Βελόπουλος, Πλέυση, πίνουν νερό στην …υγειά της ΕΕ, στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) , στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, προσφέροντάς της συναίνεση.

 Δεν μπορούν να παριστάνουν τους φίλους σας αυτοί που ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο και εφάρμοσαν ως κυβερνήσεις όλες τις αναθεωρημένες εκδοχές της ΚΑΠ, με τις οποίες μειώθηκε το εισόδημα σας.

  • Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τα μήλα σας και άλλα προϊόντα μένουν αδιάθετα από το 2014 , οπότε και επιβλήθηκε το ρωσικό εμπάργκο ως απάντηση στις τότε κυρώσεις της ΕΕ, με τη διαχρονική συμφωνία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, «Νέα Αριστερά», Βελόπουλος, Πλέυση, στοιχίζονται πλήρως στους σχεδιασμούς και τους στόχους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στις πολεμικές επιχειρήσεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, στην ελληνική εμπλοκή.
  • Επί ΣΥΡΙΖΑ, με το 3ο μνημόνιο που ψήφισε μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, καταργήθηκε η επιστροφή φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, απογειώνοντας το κόστος παραγωγής. Μαζί με τη ΝΔ στηρίζουν την απελευθέρωση και το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τα χαράτσια της «πράσινης» οικονομίας, που οδήγησαν στην εκτίναξη των τιμών και στην ενεργειακή φτώχεια.

. Ο αντιδραστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ που δεν παρέχει πλήρεις αποζημιώσεις και έχει μια σειρά από κόφτες, ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 2011 και τον διατήρησαν όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

  • Η ΕΕ υπολογίζει ως «κόστος», τα έργα προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού, της αγροτικής παραγωγής, γιατί υπολογίζει ως «όφελος» την ικανοποίηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Η αποχή από τις εκλογές δεν στέλνει κανένα μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Θα τους βολέψει να μην πας να ψηφίσεις , ώστε να μην εκφραστεί στην κάλπη η αγανάκτηση σου. Η αποχή είναι τελικά “λευκή επιταγή”, ανοχή σε αυτή την πολιτική. Γι’ αυτό ποτέ δεν ίδρωσε το αυτί καμίας κυβέρνησης πουθενά στον κόσμο από το υψηλό ποσοστό της αποχής.

Μη χάνεις τον στόχο σου… Σημάδεψε σωστά, με ψήφο στο ΚΚΕ

Στις 9 Ιούνη βγάζουμε τα τρακτέρ μας στο δρόμο. Ταυτόχρονα καταδικάζουμε στην κάλπη όσους ευθύνονται για τα προβλήματα και τη βάρβαρη καθημερινότητα που βιώνουμε, δίνουμε δύναμη σε αυτούς που στέκονται διαχρονικά δίπλα μας.

Γνωρίζετε καλά ότι το ΚΚΕ , τα μέλη και τα στελέχη του, συμμετέχουν στους Αγροτικούς Συλλόγους, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την οργάνωση της πάλης για την επιβίωση όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα.

Γνωρίζετε ότι το ΚΚΕ στηρίζει διαχρονικά τα δίκαια αιτήματα σας και πως είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε την ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική σε όλες τις εκδοχές της, προειδοποίησε για τις συνέπειές της .

Με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι εργαζόμενοι και επαγγελματίες, οι νέοι, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι θα δώσουν ελπίδα και προοπτική για ακόμα καλύτερη οργάνωση των αγώνων και των διεκδικήσεών τους.

Με πιο δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να αποσπάμε ανάσες, να εμποδίσουμε και να καθυστερήσουμε αντιλαϊκές αποφάσεις, να αντισταθούμε με καλύτερους όρους και να συγκρουστούμε με τις πολιτικές που έχουν για προτεραιότητα τα συμφέροντα των λίγων, σε βάρος των αναγκών των πολλών.

Στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε ΚΚΕ, για να πιάσει τόπο η οργή και η δυσαρέσκεια μας για όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια, για να δοθεί η γνήσια λαϊκή απάντηση σε αυτούς που μας διώχνουν από τα χωριά μας, για να δεχθεί πλήγμα η πολιτική του κέρδους που κάνει συντρίμμια τις ζωές μας, η πολιτική που υπερασπίζονται όλες οι άλλες δυνάμεις. Για να φτάσουν τα αιτήματα μας ακόμα πιο δυνατά εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι εξασφαλίζουν όλα τους τα προνόμια.

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα κατατεθεί από την επόμενη μέρα στο δρόμο του αγώνα, εκεί που μπορεί να εκφραστεί η μόνο ουσιαστική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, εκεί που μπορούν να ανατραπούν οι αντιλαϊκές αποφάσεις».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ