24.5 C
Volos
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Επιτροπή Πλημμυροπαθών Γιάννουλης: «Δώστε τώρα ουσιαστικές λύσεις στο προβλήματα»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΗΠΑ: Καμπανάκι για την κατάσταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Υποθέσεις...

Φωτιά τώρα στη Σπάρτη | in.gr

Φωτιά είναι σε εξέλιξη στον Κλαδά της Σπάρτης.Επιχειρούν 16 πυροσβέστες...

OpenAI: Ο απροσδόκητος διορισμός στο διοικητικό συμβούλιό της

Την περασμένη εβδομάδα, η δημιουργός του ChatGPT, OpenAI ανακοίνωσε...

Την ανάγκη άμεσων λύσεων στα προβλήματα που επιμένουν ύστερα από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου καταδεικνύουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Κατοίκων Γιάννουλης. Ειδικότερα:

Η κυβέρνηση λέει ότι το έλαβε το μήνυμα πολιτικής καταδίκης της απο τις πρόσφατες ευρωεκλογές, ωστόσο εννιά μήνες απο τις πλημμύρες που έπληξαν με σφοδρότητα και τους δυο οικισμούς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιές και νέες), οι 930 πλημμυροπαθείς οικογένειες εξακολουθεί να μας έχει γυρισμένη την πλάτη της.

Ο αρμόδιος υφυπουργός κλιματικής αλλαγής και πολιτικής προστασίας, κ. Τριαντόπουλος, εξακολουθεί να αποφεύγει απο τον Σεπτέμβρη του 2023, να συναντήσει την Επιτροπή μας.

Εμείς δεν πνιγήκαμε απο μόνοι μας, αλλά μας έπνιξε η εγκληματική πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, περιφέρειας και δήμων, που δεν σχεδίασαν και δεν κατασκεύασαν ένα σύνολο αντιπλημμυρικών έργων και δεν συντήρησαν τα υπάρχοντα στην Θεσσαλία.

Τόσο στην διάρκεια της πλημμύρας, όσο και όλους αυτούς τους μήνες είμαστε ουσιαστικά μόνοι μας. Δυστυχώς έχουν κλειστά τα αυτιά τους στα δίκαια αιτήματά μας, αναμασώντας διαρκώς τα κούφια λόγια ότι τάχα είναι στο πλευρό μας και ότι μοιράζουν διαρκώς εκατομμύρια.

Η πραγματικότητα που ζούμε είναι εντελώς διαφορετική.

Η κυβέρνηση έκρινε αυθαίρετα ως πλημμυροπαθείς, μόνο τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των ισογείων διαμερισμάτων, περίπου 300, δίνοντας ως αποζημίωση για την οικοσκευή, απο 1.200 έως 6.600 ευρώ και αυτά όχι σε όλους, ενώ οι ζημιές είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες σε αξία, αφού στην μεγάλη πλειοψηφία των ισογείων διαμερισμάτων, καταστράφηκε και πετάχθηκε το σύνολο της οικοσκευής, χώρια οι ζημιές σε τοίχους, πόρτες, ηλεκτρολογικά, κ.α.

Απέκλεισε όμως ετσιθελικά, απ’ αυτές τις αποζημιώσεις – ψίχουλα, όλους τους ιδιοκτήτες των υπογείων-αποθηκών (930), τα οποία πλημμύρισαν μέχρι το ταβάνι, προκαλώντας καθολική καταστροφή κάθε είδους χρήσιμων αντικειμένων που είχαμε, αξίας πολλών χιλάδων ευρώ.

Απέκλεισε επίσης απο αποζημίωση, τους κοινόχρηστους χώρους των εργατικών πολυκατοικιών (εισόδους, εξωτερικούς τοίχους, κοινόχρηστους χώρους υπογείων, ανσασέρ).

Δεν ικανοποίησαν το δίκαιο αίτημα μας για 100% αποζημίωση για την καταστραμένη οικοσκευή κάθε οικογένειας, είτε βρίσκονταν στο ισόγειο διαμέρισμα, είτε στο υπόγειο-αποθήκη. Το ίδιο και για την επισκευή των σπιτιών, υπογείων και κοινόχρηστων χώρων.

Δεν ικανοποίησαν το αίτημα μας για χορήγηση έκτακτου βοηθήματος 1.500 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια, προσαυξημένο +300 ευρώ για κάθε παιδί, για κάλυψη των άμεσων αναγκών.

Δεν ικανοποίησαν το δίκαιο αίτημά μας για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για αναστολή πληρωμής λογαριασμών ρεύματος, οφειλών σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικό ταμείο για 1 χρόνο, για αναστολή πληρωμής για 1 χρόνο, δίχως προσαύξηση της οφειλής μας για τα διαμερίσματα στον ΟΑΕΔ. Και τώρα έκοψε ακόμα και την απαλλαγή των πλημμυροπαθών απο την φαρμακευτική δαπάνη.

Ο ΟΑΕΔ, δεν έχει αποκαταστήσει ακόμα τον Παιδικό Σταθμό των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης και φοβόμαστε ότι δεν θα λειτουργήσει, ούτε τη νέα σχολική χρονιά.

Δεν ικανοποίησαν το αίτημά μας για την πραγματοποίηση ελέγχων για να διαπιστωθεί η στατική επάρκεια των εργατικών πολυκατοικιών.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, με τον εμπαιγμό και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις Δεν αποδεχόμαστε ότι η αποζημίωση μας, η αποκατάστασή μας, η προστασία μας απο τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και τους σεισμούς, είναι κόστος και ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Να σταματήσουν το ψέμα. Γιατί την ώρα που μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να μας αποζημιώσουν πλήρως όλους τους πλημμυροπαθείς, μοιράζουν δισεκατομμύρια ευρώ απο τον κρατικό προυπολογισμό, το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δίνουν πάνω απο 5 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ για τους πολεμικούς σχεδιασμούς του, στέλνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε χρήμα και όπλα στο Ζελένσκι για να συνεχίζεται το μακελειό, φρεγάτες και στρατεύματα στην Ερυθρά Θάλασσα για συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών.

Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αγωνιστικά:

ü Να αποζημιωθούμε όλοι οι πλημμυροπαθείς στο 100% για την καταστραμένη οικοσκευή, είτε αυτή βρίσκονταν στο ισόγειο διαμέρισμα, είτε στο υπόγειο-αποθήκη. Το ίδιο για την επισκευή των σπιτιών, υπογείων και κοινόχρηστων χώρων.

ü Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ σε όλους τους πλημμυροπαθείς.

ü Εκτακατο βοήθημα 1.500 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια, αυξημένο +300 ευρώ για κάθε παιδί, για επείγουσες ανάγκες.

ü Αναστολή για 1 χρόνο των οφειλών για τις εργατικές κατοικίες στον ΟΑΕΔ, δίχως προσαύξηση.

ü Αναστολή πληρωμής λογαριασμών ρεύματος, οφειλών σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικό ταμείο για 1 χρόνο.

ü Πλήρη κάλυψη του ενοικίου απο το κράτος, όσων πλημμυροπαθών δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

ü Πλήρη απαλλαγή των πλημμυροπαθών απο την φαρμακευτική δαπάνη για 1 ακόμα χρόνο.

ü Να απαλλαγούν όλοι οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, είτε είναι ιδιοκτήτες – ενοικιαστές ισογείων διαμερισμάτων, είτε υπογείων που πλημμύρισαν, απο τα ανταποδοτικά τέλη, τους λογαρισμούς της ΔΕΥΑΛ, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο.

ü Να γίνουν άμεσα έλεγχοι για την στατικότητα των Εργατικών Πολυκατοικιών Γιάννουλης

ü Να αποκατασταθούν άμεσα οι καταστραμένοι δρόμοι, οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, το κλειστό γυμναστήριο, όπως και τα κενά καταστήματα στους δυο οικισμούς.

ü Να ολοκληρωθεί άμεσα η αποκατάσταση και να επαναλειτουργήσει για τη νέα σχολική χρονιά, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό ο παιδικός σταθμός του ΟΑΕΔ στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης.

ü Να προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος και η ενίσχυση των αναχωμάτων της κοίτης του Πηνειού, στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών. Να αποκατασταθεί η λειτουργία των θυροφραγμάτων των αγωγών ομβρίων. Τώρα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ