17.9 C
Volos
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μία νέα αρχή

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επίγεια κόλαση στη Λωρίδα της Γάζας και η «θεωρία της νίκης» της κυβέρνησης Νετανιάχου επί της Χαμάς

Στους επτά και πλέον μήνες αιματοκυλίσματος και σπειροειδούς ανθρωπιστικής...

Εκλογές στο ΤΕΕ: Ιστορική πρωτιά της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών – Αυξήθηκε η συμμετοχή

Ψήφος εμπιστοσύνης των Μηχανικών στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας,...

Βλαδίμηρος Κυριακίδης για τη «Μουρμούρα»: Το τελευταίο γύρισμα θα είναι οδυνηρό για όλους μας

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ήταν καλεσμένος της Μπέττυς Μαγγίρα στον...

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι, παραδοσιακά, μια περίοδος νέων ξεκινημάτων. Τόσο, άλλωστε, η Γέννηση του Θεανθρώπου, όσο και η έλευση του νέου χρόνου αποτελούν, ουσιαστικά, το κλείσιμο ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου, ο οποίος ξεκινά με προσδοκίες και ελπίδες για κάτι θετικότερο συγκριτικά με αυτόν που κλείνει.

Κάθε χρόνο, λοιπόν, τέτοια εποχή, όλοι μας, λιγότερο ή περισσότερο, κάνουμε την ανασκόπηση και την αυτοκριτική μας. Κάνουμε ταμείο, με λίγα λόγια, για την χρονιά που έφυγε και, παράλληλα, τον προγραμματισμό μας για αυτή που έρχεται, με ευχές και ελπίδες, με όνειρα που χτίζονται στη βάση της προσδοκίας και με γνώμονα την γενικευμένη αισιοδοξία που η “μαγεία” των ημερών προκαλεί. Και την προκαλεί σε όλους μας, ανεξαρτήτως βιοτικού, οικονομικού ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα κοινωνικού διαχωρισμού.

Βέβαια, οι περισσότερες από αυτές τις ευχές και τις ελπίδες, συνήθως, διαψεύδονται, είναι η φύση των πραγμάτων αυτή. Τα όνειρα, όμως, δεν κοστίζουν, αντιθέτως η επιρροή τους είναι σημαντική, είναι η κινητήριος δύναμη, που μας παρακινεί, μας δίνει τη δύναμη να προσπαθούμε, να θέτουμε στόχους, να αγωνιζόμαστε.

Ειδικά, όταν η χρονιά που φεύγει είναι συνώνυμο της καταστροφής, από πολλές απόψεις, τόσο σε ότι αφορά το γενικό σύνολο, όσο και τον καθένα μας ξεχωριστά.

Δεν είναι υπερβολή, άλλωστε, ότι κανείς ή σχεδόν κανείς από τους ανθρώπους που θα συνομιλήσετε δεν θα σας πει ότι το 2023 έκλεισε για αυτόν και τους οικείους του με θετικό πρόσημο. Τουναντίον, το πρόσημο είναι αρνητικό. Και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως συμβαίνει με την περιοχή μας ισχυρά αρνητικό, είτε εξαιτίας της σφοδρότητας των στοιχείων της φύσης ή και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο βασιλιάς -όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος- είναι γυμνός.

Γυμνός στις υποδομές, γυμνός στην οικονομία, γυμνός στην ουσιαστική κοινωνική πολιτική, με ευθύνη, ομολογουμένως, όχι μόνο της πολιτείας, αλλά και του καθενός από εμάς ξεχωριστά. Συνθήκες, οι οποίες σε προδιαθέτουν αρνητικά για αυτά που έπονται, δεδομένου και του γεγονότος ότι τις πραγματικές συνέπειες του μείγματος των φυσικών καταστροφών, της ακρίβειας και των συσσωρευμένων οικονομικών, και όχι μόνο, δυσχερειών, μάλλον, από εδώ και μπρος θα τις βιώσουμε.

Όπως, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η αποκατάσταση, η αναγκαία ανοικοδόμηση και, συνεπακόλουθα, η πολυπόθητη επαναφορά στην κανονικότητα θα χρειαστεί χρόνια. Μαζί, βέβαια, με την τόσο αναγκαία αλλαγή νοοτροπίας, τόσο από την πλευρά των κυβερνώντων όλων των βαθμίδων, αλλά και αυτή των πολιτών.

Δύσκολη, λοιπόν, η χρονιά που έφυγε, όπως δύσκολη και αυτή που ξεκίνησε και από αυτή τη θεώρηση, μάλλον, δεν ξεφεύγει κανείς, ούτε προφανώς και ο υπογράφων. Το 2023, από πολλές απόψεις, είναι μία χρονιά που εύχεσαι με όλη σου τη δύναμη να μην ξαναγυρίσει… όσο και αν η χρονιά που την διαδέχτηκε είναι δίσεκτη… και όλοι γνωρίζουμε, χωρίς απαραιτήτως να το ασπαζόμαστε, τι λένε οι προληπτικοί για τα δίσεκτα έτη!

Για μας, λοιπόν, ξεκινά θετικά, με μια νέα προσπάθεια, με αισιοδοξία και υψηλούς στόχους, με όνειρα πολλά, με μια νέα αρχή, πιάνοντας καταρχήν την πένα μας, που κάποιοι τεχνηέντως προσπάθησαν να μας αφαιρέσουν.

Μια νέα αρχή, αυτή του posting.gr, η οποία φιλοδοξεί -αρχικά- να σας εκπλήξει θετικά, εισάγοντας -προοδευτικά- καινοτομίες στην επικοινωνία μας μαζί σας, που σίγουρα θα ταράξουν τα νερά…

Μια αρχή βασισμένη στο τρίπτυχο της αμεσότητας, της εγκυρότητας και της αντικειμενικότητας, στο μέτρο του δυνατού πάντα, που θα διαχωρίζει την είδηση από την προσωπική τοποθέτηση, ακηδεμόνευτα και χωρίς παρωπίδες.

Να ‘μαστε λοιπόν… καλή μας αρχή…

Με πολλές και εγκάρδιες ευχές για Καλή Χρονιά, για υγεία, ευτυχία, ευδαιμονία!

Αποστόλης Γκόγκας

Posting.gr Editor
Posting.gr Editor
Δημοσιογράφος
spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ