33.4 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Νοηλευτών – Νοσηλευτριών το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Λάρισας (φωτό)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού που εορτάζεται κάθε χρόνο, από το 1965, στις 12 Μαΐου, αποτελεί ημερομηνία ορόσημο και σύμβολο για το σύνολο του Νοσηλευτικού Προσωπικού που αγωνίζεται για προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, την καθολική πρόσβαση των πολιτών στις Δημόσιες Δομές Υγείας, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, μέσα σε αντίξοες και ανθυγιεινές συνθήκες. Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες, που στηρίζεται το Σύστημα Υγείας και ο σημαντικός ρόλος φάνηκε ξεκάθαρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι Νοσηλευτές με την άρτια επιστημονική κατάρτιση, με ειδικές δεξιότητες, με δύναμη ψυχής και υψηλό αίσθημα ευθύνης, στηρίζουν διαχρονικά το ΕΣΥ, παρά την υποστελέχωση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την επαγγελματική εξουθένωση και τις χαμηλές αμοιβές.

Για τους Νοσηλευτές η προτεραιότητα είναι ο ασθενής και θα συνεχίσουν να εργάζονται για:

· Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας

· Υπεράσπιση των ανθρωπινων δικαιωμάτων

· Στήριξη του ΕΣΥ, με ανιδιοτέλεια, σοβαρότητα και αυταπάρνηση

Με αφορμή την επέτειο τιμάμε το Νοσηλευτικό Προσωπικό, εκφράζοντας τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας για τον ουσιαστικό έργο που καθημερινά επιτελείται .

Για το νομό Λάρισας το Σωματείο μας βρίσκεται πάντα δίπλα στο νοσηλευτικό προσωπικό αναγνωρίζοντας – επιβραβεύοντας και στηρίζοντας το έργο τους στην πράξη και όχι με μηνύματα επικοινωνιακού χαρακτήρα παλεύοντας μαζί τους για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους .

Καλούμε την Διοίκηση της 5η ΥΠΕ εδώ και τώρα να ανακαλέσει όλες τις εγκυκλίους που εντέλουν και αναγκάζουν τους νοσηλευτές να εκτελούν διακομιδές καλύπτοντας έτσι τα κενά και την υποστελέχωσης των Τομέων του ΕΚΑΒ , που έχει την αποκλειστική ευθύνη των διακομιδών .

Οι διακομιδές δεν είναι νοσηλευτικό καθήκον .

Οι νοσηλευτές δεν είναι πληρώματα ασθενοφόρου – διασώστες, δεν διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση και δεν διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση από την πολιτεία για να εκτελούν διακομιδές και να στελεχώνουν ασθενοφόρα .

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ.

ΟΧΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ & ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ