21.7 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Λαμπρούλης: Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Επιθεωρήσεις Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και στις Επιθεωρήσεις Εργασίας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με θέμα τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα των Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και των Υπαλλήλων Επιθεώρησης Εργασίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ αυτών ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, επισημαίνουν:

Οι Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και οι Υπάλληλοι Επιθεώρησης Εργασίας καλούνται εδώ και δεκαετίες να εκτελούν τα πολλά και σύνθετα καθήκοντά τους σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, οι οποίες επιδεινώνονται από τις μεγάλες ελλείψεις και την έλλειψη οργάνωσης που υπάρχουν στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Συγκεκριμένα, από το 1999 δεν έχουν πραγματοποιηθεί μαζικές προσλήψεις υπαλλήλων, με αποτέλεσμα οι υπηρετούντες υπάλληλοι να έχουν μειωθεί στους 240 από 440 που υπηρετούσαν το 2000. Γίνεται αντιληπτό, ότι η πλήρης υποστελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας οδηγεί τόσο στην εντατικοποίηση των υπηρετούντων υπαλλήλων, όσο και στην ουσιαστική υποβάθμιση των υπηρεσιών της, καθώς είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στο σύνολο των καταγγελιών που υποβάλλονται, σε μια περίοδο μάλιστα που τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, έχοντας κοστίσει τις ζωές και την υγεία σε εκατοντάδες εργαζόμενους.

Παράλληλα, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, αλλά και τις γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Μεταρρύθμισης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η έκδοση ΚΥΑ για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας.

Οι υπηρετούντες υπάλληλοι στερούνται κάθε νομικής υποστήριξης και προστασίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, η έλλειψη φύλαξης στις περισσότερες περιφερειακές υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, η προβληματική λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, η έλλειψη οχημάτων και οι χαμηλοί μισθοί, οι οποίοι μειώθηκαν τα τελευταία 13 χρόνια κατά 40%, με την παράλληλη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και το μισθολογικό πάγωμα της διετίας 2016 – 2017.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου:

– Να πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Επιθεωρήσεις Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και στις Επιθεωρήσεις Εργασίας.

– Να εκδοθεί άμεσα η προβλεπόμενη ΚΥΑ για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους Επιθεωρητές.

– Να εξασφαλιστεί η νομική υποστήριξη και προστασία των υπαλλήλων της Επιθεώρησης Εργασίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

– Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Επιθεώρησης Εργασίας και να υπάρχει φύλαξη των περιφερειακών υπηρεσιών.

– Να αυξηθούν οι μισθοί και να επανέλθουν ο 13ος και 14ος μισθός.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ