21.7 C
Volos
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Βούλα Πατουλίδου: Δεν μου αρέσει οι Έλληνες ευρωβουλευτές να λοιδωρούν την χώρα μας στο εξωτερικό

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για σήμερα...

Καρλ-Χάιντς Καμπ: Η Ουκρανία είναι η πρώτη πρόκληση για το ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία, η ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας,...

Επιδόματα: Αλλαγές για ανέργους και εργαζομένους στον τουρισμό

Από το φθινόπωρο ξεκινά η εφαρμογή του νέου επιδόματος...

Το Μαξίμου απέναντι στα μέτωπα με γιατρούς και λογιστές

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να τηρήσει μια λεπτή ισορροπία:...

Ολυμπιονίκης το 1992 στην Βαρκελώνη στα 100 μέτρα με εμπόδια και το 2006 διεκδίκησε την τότε Νομαρχία Θεσσαλονίκης συγκεντώνοντας 32%. Από το 2014 εκλέγεται περιφερειακή Σύμβουλος ενώ διετέλεσε και αντιπεριφερειάρχης. Η Βούλα Πατουλίδου λέει στο in ότι κουβαλάει μέσα της το σύνθημα «για την Ελλάδα ρε γαμώτο» που φώναξε όταν πήρε το χρυσό μετάλλιο στην Βαρκελώνη. Δεν κρύβει την πικρία της γιατί η νίκη της «αμφισβητήθηκε» από ορισμένους γιατί η προπορευόμενη αθλήτρια έπεσε από το εμπόδιο λίγο πριν από τον τερματισμό, αμφισβήτηση που όπως λέει την ακολούθησε «όταν άλλαξε πεδίο και χώρο».

Στην περιφέρεια δεν έκανε, λέει, «επικοινωνία αλλά διοίκηση που σημαίνει αποφάσεις κάποιες φορές κόντρα στο να αρέσεις στους συμπολίτες μας». Διαχερίστηκε ευρωπαϊκά έργα για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, με επιτυχία, όπως αναφέρει, κι γι΄αυτό το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε πιο πολλούς Δήμους και με περισσότερους πόρους. Διεκδικώντας μία θέση στην ευρωβουλή με τη ΝΔ λέει ότι επιδιώκει να είναι «κομμάτι μιας ομάδας που θα διεκδικεί τα δίκαια της χώρας του». Θεωρεί ότι έτσι, κλείνει ο κύκλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «γιατί συνήθως δεν γυρίζει πίσω» αλλά επικαλείται και την παροιμία «καλύτερα μεγάλη μπουκιά…».

Επικρίνει ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης ότι «λοιδώρησαν την χώρα» λέγοντας «δεν μου αρέσει να λοιδωρούμε οι ίδιοι την χώρα μας , ότι στραβό κι αν έχει κάνει αφού μπορούμε να τα βρούμε εδω (στο εσωτερικό), πρωτίστως». Διευκρινίζει, όμως, ότι δεν ζητά να συμβιβαστούν ή να κρύψουν το λάθος. Θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει αρκετά και έχει κερδίσει στο πεδίο της αξιοπιστίας για την χώρα.

Κανένας δεν θέλει να μπεί στην θέση των γονιών στα Τέμπη…Από κει και πέρα με ενοχλεί να βγει μετά βουλευτής για να πει ξέρετε εγώ το ανέδειξα. Όχι ρε φίλε, δεν το ανέδειξες. Δεν είναι αυτό το παράσημο στην Ευρωβουλή. Τουλάχιστον για μένα δεν είναι αυτό το παράσημο

Καλεί τους εκλογείς να συμμετέχουν στις εκλογές για όσους υποψηφίους αξίζουν και θέλουν να προσφέρουν αφού «δεν είμαστε όλοι στο ίδιο καζάνι».

Όμως, μιλά για εκμετάλλευση του πόνου των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη και λέει «με ενοχλεί να βγαίνει ευρωβουλευτής και να λέει ότι εγω ανέδειξα το θέμα. Δεν είναι αυτό παράσημο στην ευρωβουλή».

Αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση έκανε λάθη αλλά θεωρεί ότι έχουν γίνει πολλά περισσότερα θετικά.

H υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Βούλα Πατουλίδου με τον δημοσιογράφο του in κ. Ανδρέα Παναγόπουλο

Για την Ελλάδα ρε γμτ: Δεν ήταν μία κουβέντα για τις εντυπώσεις

Έχουν πέρασει 32 χρόνια και το σύνθημα φαίνεται να καθορίζει την φιλοσοφία της Βούλας Πατουλίδου. «Όταν το κουβαλάς μέσα σου και είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης κατάστασης τότε επιβεβαιώνεις την ύπαρξή του μέσα σου» εξηγεί για την στιγμή που το φώναξε. Ειδκότερα, παρέμεινε εντός της, αφού η σπουδαία διάκριση αμφισβητήθηκε επειδή η συναθλήτρια της είχε πέσει μετά το τελευταίο εμπόδιο. Και ο τότε πρόεδρος της ΔΟΕ, ο εμβληματικός Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, είχε αφοπλιστικά υπερασπιστεί την Βούλα Πατουλίδου λέγοντας ότι πρόκειται για αγώνισμα με εμπόδια, δηλαδη δυσκολεύουν τους αθλητές και πρέπει να τα υπερπηδήσουν. Η τότε αμφισβήτηση, όμως όπως λέει , την ακολούθησε και σε άλλους τομείς της δράσης της πέραν του αθλητισμού.

Για την γυναίκα – αθλητή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση:  Έπρεπε να πείσω ότι μπορώ

Βρέθηκε αντιμέτωπη με 14 Δημάρχους ως αντιπεριφερειάρχης, όπου υπήρχε προκατάληψη για τους αθλητές και την σχέση τους με την κοινωνία, αφού όλη την ημέρα είναι στα γήπεδα και «στα 30-35 παραμένει παιδί» και στην αρχή ήταν δύσκολα. Τελικά η συνεργασία ήταν πολύ καλή. Λέιε, ότι πήρε δύσκολες και επώδυνες πολιτικά αποφάσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα. Θεωρεί ότι επειδή οι νόμοι δεν εφαρμόζονται οι πολίτες στην Ελλάδα ρυπαίνουν, αδιαφορούν για τον ΚΟΚ, κ.α ενώ όταν πάνε στο εξωτερικό είναι απόλυτα νομοταγείς.

Δεν θα επιβάλλουν οι μετανάστες τα δικά τους έθιμα, θα πρέπει να προσαρμοστούν στα δικά μας, γιατί εδώ πάει να γίνει στην Ευρώπη η απόλυτη ισλαμοποίηση

Για πιθανή συνεργασία με την Μελόνι: Γιατί να γίνει ντε και καλά;

Είναι επιφυλακτική για συνεργασίες στην Ευρώπη με την Μελόνι ενώ για τους μετανάστες λέει ότι «δεν θα επιβάλλουν αυτοί τα δικά τους έθιμα, θα πρέπει να προσαρμοστούν στα δικά μας, «γιατί εδω πάει να γίνει η απόλυτη ισλαμοποίηση». Θεωρεί όμως, ότι θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η κοινή αμυντική πολιτική αφού δεν θα πληρώνει η Ελλάδα την θωράκιση των ευρωπαϊκών συνόρων. Για το ενδεχόμενο να εμπλακεί η Ελλάδα σε πολέμους λέει ότι αυτός θα είναι ο ρολος οτυ Ευερωκοινοβουλίου να αποφασίσει.

Ξέρω ότι εγώ θα το πληρώσω αυτό..ότι μπορεί να γίνει και ο πόνος αντικείμενο, υποκείμενο και οτιδήποτε άλλο θέλετε εκμετάλλευσης. Αυτό με πονάει. Κανένας δεν θέλει να μπει στη θέση των γονιών

Για τα Τέμπη: Κάποιοι εκμεταλλεύονται τον πόνο των συγγενών

Τα Τέμπη είναι μία από τις χειρότερες στιγμές της χώρας, λέει, αλλά θεωρεί ότι για πολιτικούς λόγους κάποιοις εκμεταλλεύονται τον πόνο των συγγενών. «Αλλά ο πόνος είναι προς εκμετάλλευση; και ξέρω ότι εγώ θα το πληρώσω αυτό..ότι μπορεί να γίνει και ο πόνος αντικείμενο, υποκείμενο και οτιδήποτε άλλο θέλετε εκμετάλλευσης. Αυτό με πονάει. Κανένας δεν θέλει να μπει στη θέση των γονιών ». Προσθέτει « εμένα με ενοχλεί να βγει μετά βουλευτής για να πει ξέρετε εγώ το ανέδειξα. Όχι ρε φίλε, δεν το ανέδειξες. Δεν είναι αυτό το παράσημο στην Ευρωβουλή. Τουλάχιστον για μένα δεν είναι αυτό το παράσημο. Μπορεί να έχεις κάνει 50.000 άλλες ερωτήσεις πιέσεις και να έχεις κερδισμένα κάποια άλλα. Δεν είναι όμως αυτό».

Για τις επικρίσεις για το κράτος Δικαίου:  Δεν μ’ αρέσει να λοιδωρούμε οι ίδιοι την χώρα μας στο εξωτερικό

«Ποιος είναι εκείνος που θα σου πει ότι εσύ έχεις εδώ στην Ελλάδα λογοκρισία; Οτιδήποτε άλλο μπορούμε να το κάνουμε. Θέλετε να πάμε να πιέσουμε υπουργεία, ιστορίες και τέτοια; Ναι, όλοι είναι άνθρωποι που δέχονται πιέσεις προκειμένου να βγει η αλήθεια» αναφέρει και εξηγεί πως «προσωπικά δεν μου αρέσει να μπούμε σε μία Ευρωβουλή με όλα τα κράτη που αποτελούν την ενωμένη Ευρώπη και εμείς οι ίδιοι να λοιδωρούμε τη χώρα μας, ό, τι στραβό και να έχει κάνει. Μπορούμε να τα βρούμε εδώ, πρωτίστως». Διευκρινίζει πάντως, ότι δεν ζητά συγκάλυψη ή συμβιβασμό για τα λάθη. « Απεναντίας, αν είναι να κρύψεις το λάθος, τότε γιατί υπάρχεις; Γιατί πολιτεύεσαι;».

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Βούλας Πατουλίδου στο in και τον δημοσιογράφο κ. Ανδρέα Παναγόπουλο 

Για την ακρίβεια και την δυσαρέσκεια: Υπάρχει, αλλά η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί

Η χώρα κινδύνευσε με εξαφάνιση και δεν μπορούν να ανοίξουν όλα τα ταμεία, παρά την ανάπτυξη, λέει η κ. Πατουλίδου. «Αν ο πρωθυπουργός μπορούσε να δώσει σύνταξη 3-4.000 ευρώ, είναι ηλίθιος και δεν το κάνει;» διερωτάται και ζητά να σταματήσει ο λαϊκισμός. Απαντά ότι η επιστολή για την ακρίβεια δεν καθυστέρησε αλλά υποστηρίζει ότι διεκδικέις ένα θέμα την φορά στην Ευρώπη για να μπορείς να το κερδίσεις. «Προφανώς, ακόμη υπάρχει ακόμη ακρίβεια, και να δεν μπορώ να ελέγξω κάποιες εταιρείες να έλθει η Ευρώπη να το κάνει».

H Βούλα Πατουλίδου απαντάει σε γρήγορες ερωτήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ