22.3 C
Volos
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Διαψεύδει τον Καλλιάνο ο θεράποντας ιατρός του πατέρα του – «Δεν πήρα ποτέ φακελάκι 500 ευρώ»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ουδέποτε αποδέχτηκα προσφορά 500 ευρώ από τη σύζυγο του θανόντος» λέει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής και θεράποντας ιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του βουλευτή της ΝΔ.

Στη δήλωσή του μέσω των δικηγόρων γίνεται μάλιστα λόγος για «εξωφρενικό ψεύδος» εκ μέρους του κ. Καλλιάνου.

«Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη, έχει ως εξής:

«Ο εντολέας μας, σεβόμενος το πένθος της οικογένειας του Δημήτριου Καλλιάνου δεν απάντησε στις επαναλαμβανόμενες συκοφαντικές επιθέσεις των μελών αυτής. Περιμένει – καρτερικά – την διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του Νοσοκομείου, κατά την διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθούν επιστημονικά τα προβλήματα υγείας του αποθανόντος καθώς και οι ιατρικές πράξεις που έλαβαν χώρα, με ακρίβεια λεπτού, καθ’ όλη την διάρκεια της νοσηλείας του.

»Η σημερινή όμως όψιμη – ακραία – συκοφαντική επίθεση της οικογένειας Καλλιάνου σε βάρος ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου, με διαχρονικό διεθνές επιστημονικό αποτύπωμα, που πλήττει την ηθική του υπόσταση και επιχειρεί την κοινωνική του εξόντωση, υποχρεώνει τον εντολέα μας να απαντήσει: ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος.

»Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς.

»Ο εντολέας μας άμεσα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, γιατί είναι η μόνη θεσμική οδός για να αποτραπεί η ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του».

«Το έδωσε η μητέρα μου σαν δώρο»

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Γιάννης Καλλιάνος δήλωσε μιλώντας στο MEGA και στο Live News ότι «η μητέρα μου ένιωσε την ανάγκη να δώσει ένα χρηματικό ποσό στον θεράποντα γιατρό, σαν δώρο».

Αποκάλυψε δε πως έστειλε μήνυμα στον γιατρό και του ζήτησε να δώσει πίσω στη μητέρα του τα χρήματα, ύστερα από τον θάνατο του πατέρα του, με τον καθηγητή Αγγειοχειρουργικής να του απαντά: «Ντροπή σου!».

Νωρίτερα την Παρασκευή, μιλώντας στον Alpha και στο T-live η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου τόνισε για τον θεράποντα γιατρό, καθηγητή Αγγειοχειρουργικής, ότι «πήρε τον φάκελο με τα χρήματα για να καλυτερεύσει τη ζωή του άντρα μου και τελικά τον πέθανε».

«Χάσαμε δέκα μέρες που θα μπορούσε τώρα να ζει. Για τα καλά χέρια ήρθαμε εδώ. Τέτοια αλαζονεία, τέτοιο χάλι σε μάνα επιστημόνων δεν το έχω ξαναδεί», πρόσθεσε η ίδια.

Πολιτική κόντρα για το «φακελάκι»

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, το ΕΣΥ καταρρέει, γιατροί και νοσηλευτές ξεπερνάνε τα όριά τους».

Και προσθέτει: «Τώρα που ακόμα και οι συγγενείς βουλευτή της ΝΔ περιγράφουν την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία και παραδέχονται ότι έδωσαν ‘φακελάκι’ 500 ευρώ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τι θα κάνει; Θα συνεχίσει ατάραχος να πανηγυρίζει για τα απογευματινά χειρουργεία και να ψελλίζει δικαιολογίες για την κατάντια στην οποία έχουν οδηγήσει το σύστημα Υγείας οι πολιτικές του;».

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ